İşçi Partisi Lideri Job Cohen Politikayı Bıraktı

İşçi Partisi (PvdA) lideri Job Cohen, politikayı bıraktığını açıkladı.

İşçi Partisi Lideri Job Cohen Politikayı Bıraktı
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki İşçi Partisi Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Job Cohen, milletvekilliğinde istifa ettiğini ve politikayı bıraktığını söyledi. Cohen, partisinin yükselişini arttırmak için elinden geleni yapmaya çalıştığını belirterek, 'Bazen çok yüksek beklentiler, sizi buraya getirenleri hayal kırıklığına uğratıyor. İstifamdan dolayı pişman olmadığımı belirtmek isterim. Hemen hemen iki yıl önce iyi bir toplum yapısını oluşturmada katkı sağlamak amacıyla politikayaatıldım fakat ne yazık ki hem siyasi hem de medya açısından bakıldığında bu amacıma ulaşamadığımı belirtmek isterim ' dedi.

Cohen'in istifasına ilişkin ilk yorum, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) Milletvekili Stef Blok'tan geldi. Blok, Cohen'e bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. Blok, PvdA başkanlığı hakkındaki sorular üzerine 'bunun partinin iç meselesi ' olduğunu belirtti

Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders de, 'Kendisine kişisel olarak iyi dileklerini iletirim ' dedi ve parti başkanlığının PvdA'nın iç meselesi olduğunu, bu konuda yorum yapamayacağını söyledi.

Yeşil Sol Partisi (GL) genel Başkanı Jolanda Sap ise, 'Job Cohen'i her zaman zevkle birlikte çalışacağım bir kişi olarak tanıdım. Hollanda siyaseti sürekli olarak bu tip kişilere ihtiyaç duyacaktır. Onun politikayı bırakmasına üzüldüm ' dedi.

Sosyalist Parti (SP) Başkanı Emile Roemer, istifayı, 'İnsancıl ve sosyal bir politikacı için dramatik bir durum ' diye yorumlayarak, 'Daha iyi bir Hollanda için çok zaman birlikte çalıştığım bir insandı. Gelecekte onun için başarılar diliyorum ' ifadelerini kullandı. Roemer, PvdA ve SP arasındaki ortak çalışmalara devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA