Chp'li Vekiller, Köylülerin 'maden' Şikayetlerini Dinledi

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Eynez köyüne gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel ve Sakine Öz, köy sakinlerinin "maden ocağı" konusundaki şikayetlerini dinledi.

Chp'li Vekiller, Köylülerin 'maden' Şikayetlerini Dinledi
Vatandaşlar ile köy meydanında bir araya gelen vekiller, Eynez Köyü Muhtarı Hüseyin Ölek'ten konu hakkında detaylı bilgi aldılar. Köyün girişine kurulacak maden nedeniyle köyün heyelan tehlikesi altında olacağını savunan Muhtar Ölek, ' Köylüler olarak biz bu maden bacasının buraya kurulmasını istemiyoruz. Bu baca köye 150 metre mesafede yapılacak. Bu baca eğer buraya açılacak olursa biz bu köyden taşınacağız. Ayrıca ilçeye gidip gelebileceğimiz düzgün bir yol istiyoruz. Çocuklarımız haftalardır yollardüzgün olmadığı için okullarına gidip gelemiyorlar. Biz bu yolları köylünün feragat ettiği tarlalarla yaptırdık. Köy etrafında bulunan arazilerimizi maden yapılacak diye istimlak ettiler. 1996 yılından beri sadece 26 tane arazimiz istimlak edildi, geri kalanını ise resmen işgal ettiler. Biz köy olarak bu madenlerin kokusunu, zehrini soluyoruz. Zonguldak'taki köylerde maden nedeniyle zarar gören köylüler madene, sınavsız devlet işine alınıyor. Bunun bizim köyümüzde de uygulanmasını istiyoruz. Ben Manisamilletvekillerimize köyümüze gelip de sorunlarımızla ilgilendikleri için köy sakinleri adına canı gönülden teşekkür ediyorum ' dedi

Vekiler adına konuşan Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, 'Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile görüşeceğiz. Köylünün isteklerini aktaracağız. Bir uzlaşma yolu bulmaya çalışacağız. Muhtarımızı telefonla arayıp ya ihtiyar heyetini Ankara'ya davet edeceğiz, ya da TKİ Genel Müdürü'nü köye davet edeceğiz ' diye konuştu.Köyün kadınlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Manisa Milletvekili Sakine Öz de, 'Ben köye gelirken çok büyük problemler yaşadım. Bir kaç defa yanlış yola girdik. Buraya gelirken madenin içersinden geçmek zorundasınız. Gelip bizzat gözlerimizle gördük. Çocuklarınız okula gidip geliyor. Buna hemen acilen bir çözüm bulmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA