Bayburtlu Sanatçıların Derneği Tanıtma Gecesi Yapıldı

Bayburtlu Sanatçılar Derneği Tanıtma Gecesi Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Salonunda gerçekleşti.

Bayburtlu Sanatçıların Derneği Tanıtma Gecesi Yapıldı
21 Şubat Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen geceye, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Vali Yardımcıları Mehmet Ali Akyüz ve Hakan Hakyemez, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Meclis Üyeleri, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin ile misafirler katıldı.

21 Şubat Şehitlik Anıtı projesi slayt tanıtımı, hayattaki ve vefat etmiş Bayburtlu sanatçılar ile Başkanı Hacı Ali Polat 'ın sanata ve sanatçıya verdiği desteğin ana teması olduğu slayt gösterimleri yapıldı. Slayt gösteriminin ardından sahneye çıkan Bayburtlu Sanatçılar Derneği Başkanı Ülkü Koçan 'nın yaptığı konuşmanın ardından Belediye Başkanı Hacı Ali Polat 'a Bayburtlu Sanatçılar Derneği Onursal Başkanlığı Beratını takdim etti.

Beratın takdiminin ardından teşekkür konuşması yapan Başkanı Hacı Ali Polat, İlk önce herkesin kurtuluş bayramını kutlayarak 94. yıldönümü içinde bulunduğumuz kurtuluş bayramının atalarımızın neler çektiğini hatırlaması açısından önemli olduğunu ve bu toprakları bize vatan yapmak için fedakarlık ederek canlarından vazgeçmelerinin asla unutulmaması gerektiğine değindi ve artık zamanın değiştiğini, yapılan her işe sevgi ve sanat katmak gerektiğini, sanatçının sadece kendi aklını değil başkalarının da aklını kullanarak daha estetik işlere imza atabileceğini özellikle Bayburt belediyesi olarak yapılan her işin Bayburt ' sülietinde önemli bir yer tutacağı için olaya sanatçıların dahil edilmesi gerektiğini düşündüğünü ve bunun için sanata ve sanatçıya önem verilmesini gerektiğini belirti.

Başkanı Hacı Ali Polat 'ın konuşmasının ardından Şair Ömer Piri şiir dinletisini sunduktan sonra sahneyi Bayburtlu Aşık Suphani 'ye bıraktı. Aşık Suphani bir birinden güzel türkü ve deyişler söyleyerek dinleyenlere hoş dakikalar yaşatırken sahneden ayrılmadan önce aşıklara verdiği destekten ötürü Başkanı Hacı Ali Polat 'a teşekkür etti.Son olarak sahneye çıkan Sincanlı Filiz olarak tanınan Filiz Karslıoğlu türküleriyle salonda bulunanlara unutulmaz bir gece yaşatırken misafirler arasında bulunan Bayburtlu sanatçı Muhsin Bayburtlu ile düet yapmayı ihmal etmedi.

Gece Milletvekili Bünyamin Özbek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve Vali yardımcıları Mehmet Ali Akyüz ve Hakan Hakyemez 'in konsere katılanlara teşekkür belgesi vermesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA