'Bölücülük Nutku Atanlar Bile Van’da Yapılan Yardımlara Teşekkür Etti'

Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Van'daki depremden sonra dünyada eşi görülmemiş bir afet mücadelesi yaptıklarını, bölücülük nutukları atanların bile gelip teşekkür ettiğini belirtti.

'Bölücülük Nutku Atanlar Bile Van’da Yapılan Yardımlara Teşekkür Etti'
Kızılay 'a nakdi yardımda bulunan ve ilk yardım eğitimi verilen firma temsilcilerine, Denizli Polisevi'nde düzenlenen törenle plaket takdim edildi. Törene AK Parti Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, Kızılay Genel Başkanı Akar, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gönüllü bağışçılar ve davetliler katıldı.

Burada konuşan Vali Demir, daha önce üç bakanlık çatısı altında olan afetle ilgili kurumların, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı altında toplandığını, Van depreminde bu birleşmenin doğru karar olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Afet dönemlerinin insanların telaş ve korku içinde bulunduğunu, çok çabuk karar verilmesi gereken zamanlar olduğunu vurgulayan Demir, birlik ve beraberliğin bu konuda önem arz ettiğini belirtti.

Genel Başkan Akar da yardımların her zaman ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ve ulaştırılmaya devam edildiğini anlattı. Kızılay 'ın Van'daki depremzedelerden Somali'de iç savaş ve kuraklığın pençesinde kendi yurdunda mülteci durumuna düşmüş insanlara, Pakistan'daki sel mağdurlarına kadar muhtaç her insana yardım eli uzatmaya çalıştığını belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Kızılayı, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir afet mücadelesi sergilemiştir.'' dedi. Van 'da yaklaşık 1,5 milyon insanın etkilendiği deprem karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri, ilgili görevliler, sivil toplum kuruluşları ve Türk Kızılayı'nın el ele vererek muazzam bir başarıya imza attığını hatırlatan Ahmet Lütfi Akar, ''Van depremi, milletimizin bir bütün olduğunu, asla parçalanmak istemediğini, birbirini kardeşten öte büyük bir sevgiyle kucakladığını herkese göstermiştir. Orada gerçekleri gördük, üretilen yalanları gördük. Türk milletini, devletini bölmeye, parçalamaya çalışan insanların beyhude çabalarına şahit olduk. Devletin müşfik elinin ve Türk milletinin merhamet eli olan Kızılay'ın yaptıkları karşısında, bugün bölücülük nutukları atanlar bile gelip teker teker teşekkür etti, elimizi sıktı.” diye konuştu.

Somali'ye yapılan yardımları da anlatan Akar, “Türk milleti tarafından sadece nakdi olarak 100 milyon lira bağışta bulunuldu. Bu parayla orada insanların yaralarına derman olmaya devam ediyoruz. Büyük mezbaha ve soğuk hava depoları yapıyoruz. Türkiye Vakfı kuruyoruz. Bu vakıf sayesinde sağlık meslek lisesi inşa edeceğiz. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için birçok projeyi hayata geçireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından, 2010 ve 2011 yıllarında Denizli Kızılay Şubesi'ne bağışta bulunan yardımseverlere plaket verildi.