Basın Mensuplarına ''güvenli Sürüş Teknikleri'' Eğitimi(fotoğraflı)istanbul

Mapfre Genel Sigorta tarafından yürütülmekte olan ''Güvenli Sürüş Teknikleri'' eğitim programı kapsamında basın mensuplarına sürüş eğitimi verildi.

Mapfre Vakfı işbirliğiyle Kurtköy'deki Autodrom eğitim merkezinde gerçekleştirilen eğitim programına katılan basın mensupları, trafik bilgilerinin ölçülmesi amacıyla teste tabi tutuldu.

Testten sonra düzenlenen teorik sürüş teknikleri eğitiminde, olası araç kazalarına karşı savunma, riskli durumların önceden algılanması için gerekli bilgiler, hava, yol, trafik şartlarının sürüşteki etkileri ve bu durumlarda uygulanması gerekenler, kaygan zeminlere, acil frenlere ve ani çıkabilecek engellere karşı hazır hale gelme konularında bilgi verildi.

Teorik eğitimde ayrıca Türkiye'de trafikte en çok yapılan hatalar, kaza nedenleri ve trafik kazalarının yıllık bilançosuna dair istatistiki bilgiler verilirken araçta cep telefonu ile konuşmanın kaza riskini 4 kat, mesajlaşmanın ise 6 kat artırdığına işaret edildi.

Etkinlik çerçevesinde son olarak basın mensuplarına, öğrendikleri teorik bilgileri test sürüşlerinde uygulama imkanı sağlandı.


Kaynak: AA