İşgal ve Ambargo, Filistinli Çocukları Çalışmak Zorunda Bıraktı

İsrail işgali ve ambargosu altındaki Filistin'de okul çağındaki çocuklar, ailelerin geçimine destek olmak amacıyla çalışıyor.

İşgal ve ambargo atındaki topraklarda hayat mücadelesi veren Filistinli aileler, ekonomik koşullar nedeniyle çocuklarını okullara yollayamıyor. Çocuklar da ev bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla çalışıyor.

Çalışmak zorunda kaldığı için okulunu bırakan 14 yaşındaki Abdullah Ghazaqi, 'Çalışıyorum, çünkü yerleşim yerinin bombalanmasından sonra okulu bırakmak zorunda kaldım. Bir buçuk haftadır burada çalışıyorum. Çay, kahve yapıyorum; arabaların lastiğini değiştiriyorum. Aldığım parayı ev masraflarında harcanması için aileme veriyorum ' diye konuştu.

Sokaklarda oturmak yerine çalışarak para kazanmanın daha önemli olduğunu belirten Muhammed Ebu Qamsheh işveren, 'Çocukların ailesi, okul masraflarını karşılayamıyor. Biz onlara eğitim vererek gelecekte işlerine yarayacak yetenekleri kazandırıyoruz ' dedi.

7 aydır çalıştığını söyleyen Salah Sowerki ise 'Haftada 10 dolar kazanıyorum ve meslek öğreniyorum. Umarım benim de bir tamirhanem olur da herkes tamir için bana gelir ' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA