Buse Çocuk Akademisi'nden Vanlı ve Somalililere Yardım Eli

Buse Çocuk Akademisi'ndeki çocuklar iyilik atölyesinde yaptıkları faaliyetleri ‘Kimse Yok Mu’ Derneği aracılığıyla satarak Somali’ye ve Van’daki depremzedelere gönderiyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yardım gecesinde Somali 'ye su kuyusu açtırmak ve Van 'daki depremzedelere yardım etmek amacıyla çocuklar yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri satışa çıkardı.

Ankara 'da bir alışveriş merkezinde düzenlenen geceye AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici ve Burhan Kayatürk 'ün yanı sıra Somali Ankara Büyükelçisi Nur Şah Mahmud 'da katıldı. Gecede bir konuşma yapan Somali Büyükelçisi Mahmud ise yapılan yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gecenin sonunda Somali Büyükelçisi Mahmud, Buse Çocuk Akademisi temsilcisine yaptıkları yardımdan dolayı bir plaket verdi.
AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici ise gecede bir konuşma yaptı. Van 'a giden yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilici; “Buraya sadece yardım gitmedi. En önemli ihtiyaç olan kardeşlik ihtiyacı gitti. Biz depremden önce sadece bölgede değil tüm Türkiye 'de kavga sesleri işitirdik, depremden sonra ise sadece kardeşlik ve birlik sesleri işittik.” dedi.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise hem Somali 'ye yapılan yardımları hem de Van 'daki depremzedelere yapılan yardımların önemine değindi.

Gece Buse Çocuk Akademisinin yaptığı gösterilerle son buldu.