Tarihi Gemlik Lisesi’ni Gemport Limanı Yenilenecek

Tarihi Gemlik Lisesi, Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri AŞ (GEMPORT) ile Gemlik Belediyesi tarafından yenilenecek.

Tarihi Gemlik Lisesi’ni Gemport Limanı Yenilenecek
Yeni okulun yaklaşık 2 milyon TL 'ye mal olması bekleniyor. Mayıs ayında inşaat çalışmaları başlayacak olan okulun, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor. Yeniden yapılacak olan okula 'Gemport Gemlik Lisesi ' adı verilecek.

Gemlik İlçesi Kayhan Mahallesi 'ndeki yaklaşık 7 bin metrekarelik alanda kurulu olan Tarihi Gemlik Lisesi 'nin yenilenmesini içeren protokol, Bursa Tarihi Heykel Valilik Binası 'nda imzalandı. Protokol törenine Vali Şahabettin Harput 'un yanı sıra, Gemlik Kaymakamı Bilal Çelik, Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz katıldı.

“YILIN 5. PROTOKOLÜ İMZALANDI”

Protokol töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, bugün ölümsüzler zincirine bir halka daha eklediklerini belirterek, “Bu yılın 5. Hayırsever okul yapımı protokolünü imzalıyoruz. Okullar bizim için çok önemli. Çünkü Türkiye 'yi geleceğe taşıyacak ve büyük hedeflere götürecek gençler okullarda yetişecektir. Bu gençler ne kadar kaliteli eğitim alırsa, o kadar güçlü olacak. Kendi kimliklerine ve inançlarına daha fazla sahip çıkacaklar. Bu manada Gemlik ilçesinde yeni bir eğitim hizmetinin protokolünü yapacağız.” dedi.

Vali Şahabettin Harput, Gemport ile Gemlik Belediye Başkanlığı 'nın Gemlik Lisesi'nin eski binasını yıkarak yeniden yapacağını vurgulayarak, “Tarihi Gemlik Lisesi için yapılacak yeni binada 24 derslik, 10 idari birim, 4 laboratuvar, 2 çok amaçlı salon bulunacak. Okulda bin 100 öğrenci eğitim görebilecek. Okulun maliyeti ise 2 milyon TL olacak” şeklinde konuştu.

“SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN EN GÜZEL İMZA”


Gemport 'un Türkiye 'nin ilk özel limanı olduğunu ve 1992 yılında yapılıp 1996 yılında faaliyete geçtiğini hatırlatan Gemport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş da şunları söyledi: “Gemport, bir İş Bankası iştirakıdır. Bütün gücümüzü Gemlik 'ten aldık. Bu zamana kadar eğitim, sağlık ve spor alanında Gemport üstüne düşen bilinçle yatırım yaptı. Bugün ise Gemlik lisesinin yapımı için burada protokol imzalıyoruz. Gemlik Lisesi 'nin de Gemport tarafından yapılması ayrı bir gurur vesilesidir.”
Bu tür yatırımların devam edeceğini açıklayan Aktaş, protokolün 14 Şubat Sevgililer Günü yapıldığına işaret ederek, “Bu özel günde böyle protokolü sevgili olarak gördüğümüz Gemlik halkına hediye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da öğrencilere imkan tanınması durumunda Türkiye 'yi geleceğe hazırlayacağını ifade ederek bu tür yatırımlarını her geçen gün artarak devam ettiğini anlattı. Konuşmaların ardından Tarihi Gemlik Lisesi 'nin yeniden inşa edilmesini sağlayacak okul protokolü imzalandı.