Edremit Belediyesi, Balıkesir-Körfez Havaalanı’nın İsim Davasını Kazandı

Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde yeniden inşa edilerek uluslar arası uçuşları karşılayacak konuma getirilen Balıkesir – Körfez Havaalanı’nın isminin Edremit Körfezi Havaalanı olarak değiştirilmesi için Edremit Belediyesi’nin açtığı dava kazanıldı.

Edremit Belediyesi, Balıkesir-Körfez Havaalanı’nın İsim Davasını Kazandı
Geçtiğimiz yıl pist ve geçici terminal binası tamamlanan ve uluslar arası uçuşlara da cevap verebilecek konumda hizmete açılan Balıkesir – Körfez Havaalanı 'nın isminin değiştirilmesine dair Edremit Belediyesi 'nin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 'nü muhatap alarak Balıkesir İdare Mahkemesi 'nde açtığı davanın sonucu açıklandı. Edremit Belediyesi 'nin isim değişikliği talebini yerinde bulan mahkeme, davayı Edremit Belediyesi 'nin lehine olarak temyiz yolu açık olmak kaydıyla sonuçlandırdı

Edremit Belediye Başkanlığı adına Av. Mürteza Helvacıoğlu 'nun katıldığı dava duruşmasının sonucunu öğrenen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, konuyu kamuoyuna duyurmak için başkanlık makamında basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Tuncay Kılıç, Balıkesir – Körfez Havaalanı isminin başından beri yanlış konulduğunu söyleyerek, açtıkları davadaki haklılıklarından bahsetti.

Başkan Kılıç, “Balıkesir 'in, Balıkesir Körfezi diye bir coğrafi bölgesi yoktur. Balıkesir 'in Edremit Körfezi vardır. Uluslar arası uçuşlara açılarak Edremit Körfezi 'nin gururu haline gelen havaalanımızın isminin Balıkesir – Körfez Havaalanı olması, Balıkesir il merkezindeki havaalanına gitmek isteyen yolcular için de sorunlar doğurdu. Balıkesir il merkezine gitmek isteyen çok sayıda kişi, isim karmaşası nedeniyle yanlışlıkla Edremit Körfezi 'ne, Edremit Körfezi 'ne gitmek isteyen bir çok kişi de Balıkesir il merkezindeki havaalanına gitti. Bu nedenle isim karmaşası büyük problemler doğurmakta idi. Ayrıca Edremit Körfezi tarihte hep bu ismiyle anılmaktadır. Biz de bu nedenleri göz önünde bulundurduk ve isim değişikliği talebinde bulunduk. Burhaniye Belediye Başkanı 'nın Körfez Belediyeler Birliği başkanı sıfatıyla isim değişikliği konusunda gönderdiği yazı da havaalanının isminin Balıkesir Körfez Havaalanı olarak tescil edilmesini talep etti. Bu yazıda, Balıkesir ili sınırları içerisinde bulunan bir diğer havaalanı isminin Balıkesir Merkez Havaalanı olduğu, Körfez ibaresinin ise bölgeyi kucaklayan anonim bir isim olduğu gerekçeleriyle davanın reddi gerektiği ileri sürülmektedir. Neticeye bakıldığında, zaten haklı olduğumuz isim mücadelesinden haklılığımız ortaya çıkmış ve dava lehimizde sonuçlanmıştır. Körfez Belediyeler Birliği boyundan büyük bir işe kalkışmıştır. Bundan sonraki süreçte Balıkesir – Körfez Havaalanı 'nın isminin Edremit Körfezi Havaalanı olarak değiştirilmesi gerekir” dedi.

HAVAALANI 'NDA BELEDİYELER İÇİN DÜZENLENEN İSTİŞARE TOPLANTILARINA KATILAN OLMUYOR
Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, makam odasında düzenlediği basın toplantısının bitiminde, havaalanında düzenlenecek olan belediyeler ile havaalanı idaresinin istişare toplantısına basın mensuplarının katılıp katılmayacağını sordu. Toplantıdan haberleri olmadığını söyleyen basın mensupları ise, toplantıya katılmak istediklerini başkan Kılıç 'a iletti. Belediyeye ait minibüse binen basın mensupları, başkan Tuncay Kılıç ile birlikte Balıkesir – Körfez Havaalanı 'na gitti. Edremit Körfezi 'nde bulunan bir çok belediyenin imar müdürlüklerinin davet edildiği ve ikincisi düzenlenen toplantı saatinin üzerinden yaklaşık 1 saat geçmesine rağmen toplantıya katılan olmadı. Havaalanı yetkilileri, Balıkesir - Körfez Havaalanı olarak çevre belediyelerin imar müdürlükleri yetkilileri ile iki kez toplantı düzenlediklerini ve toplantılara katılımın Edremit Belediyesi yetkililerinden öte olmadığını bildirdi. Gerçekleşen son toplantıya ise, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç katılırken, Burhaniye Belediyesi yetkilileri de katıldı. Diğer belediyelerden katılan olmaması dikkat çekti.

Belediye Başkanı Kılıç, slayt gösterim ile gerçekleşen toplantının ayrıntılı kısmına Edremit Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkililerini bırakarak havaalanından ayrıldı.
Kaynak: İHA