Merinos'ta Sahneyi Görmeyen Koltuklar Yükseltiliyor

Türkiye'nin en büyük salonu unvanına sahip Merinos AKKM'deki Osmangazi Salonu'nda sahneyi tam olarak görmeyen 350 koltuk yerinden sökülerek yükseltiliyor.

Merinos'ta Sahneyi Görmeyen Koltuklar Yükseltiliyor
Merhum Hikmet Şahin'in başkanlığı döneminde yaklaşık 250 milyon liraya inşa edilen Türkiye'nin en büyük kongre merkezlerinden Merinos'ta mimari bir skandal düzeltiliyor. Osmangazi Salonu'nda 2. ve 3. balkon katlarda sahneyi tam olarak göremeyen 350 koltuk yerinden söküldü. Lütfü Kırdar salonlarından daha büyük olması için özel bir dizayn kullanılan 3 katlı Osmangazi Salonu'nda yeterli hesaplamaların yapılmadığı anlaşıldı. İlk zamanlarda bin 800 kişilik olacağı duyurulan en büyük salonun bin 650 koltuğa düşürülmesine rağmen bunlardan 350 tanesinin de sahneyi tam göremedikleri anlaşıldı.

KİRALAMA SÖZLEŞMESİ YAPARKEN MADDE KOYUYORLAR
Bursa'da 2 yıldır uluslararası toplantılar için heyetlerin gezdiği, büyük konserler için ünlü organizatörlerin geldiği Merinos'ta koltuk sıkıntısı yaşanıyor. Ahmet San'ın bilet fiyatlarını pahalılaştırdığı için fazla tercih etmediği Osmangazi Salonu'nda 350 koltuk eksik olduğundan büyük konserlerde kişi başı bilet fiyatları yüzde 30 pahalı hale geliyor. Seyircilerin tazminat davası açmasından çekinen Merinos AKKM yönetimi ise, salonu kiralayanlara, sahneyi görmeyen koltukların numaralarını belirterek, bunların ticari olarak satılmaması şartı koyuyor. Böylece ünlü sanatçıların konserlerinde bu yerler ya hediye olarak ya da başka bir şekilde değerlendiriliyor. Koltukların sökülmesinin ardından nisan ayındaki büyük organizasyonlara kadar koltukların yükseltilen platformda yeniden yerlerine takılması hedefleniyor.Bu eksikliği duyan vatandaşların tepkisi ise böyle büyük bir tesisin inşasında ciddi hatası bulunanların kamuoyuna duyurulması yönünde oluyor. Salonun dizaynını yapanlar ile çizimini yapan mimar ve kontrol ekibin teşhir edilmesi isteniyor. Bu kadar büyük yatırımda otopark düzenlemesinin de yetersiz kaldığını kaydeden vatandaşlar, bu tür büyük yapılarda hataların tekrarlanmaması için görev alanların ve hataların duyurulmasını istiyor.
Kaynak: İHA