Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce Açılan Meslek Edindirme Kurslarına Katılan Kadınlar, Boş Vakitlerini Değerlendirerek Meslek Sahibi Oluyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce açılan meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar, boş vakitlerini değerlendirerek meslek sahibi oluyor

Farklı branşlarda açılan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları , ev hanımlarının meslek sahibi olmasını sağlıyor. 13 ayrı merkezde 48 branşta eğitim veren kurslara katılan kadınlar, kursun ardından verilen sertifikalar sayesinde meslek sahibi oluyor.

Kursların Takı Tasarımı ve Ev Aksesuarları branşında eğitim veren Semra Günder, haftanın belli günlerinde verilen eğitimler sayesinde çok sayıda kadını iş sahibi yaptıklarını söyledi.

Günder, bu tür eğitimlerin daha fazla yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, ''Şu ana kadar verdiğimiz kurslara katılan yüzlerce kişiyi meslek sahibi yaptık. Kurslarımıza katılan hanımlar boş vakitlerini değerlendiriyorlar. Gerektiğinde yaptıkları ürünleri hediye etme ve satışa sunma fırsatları da oluyor'' dedi.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA