Çorum Lokman Hekim Derneği, ''mutlu Evliliğin Sırları'' Projesi Kapsamında Artan Boşanmaları Önlemek Amacıyla Yeni Evlenen Çiftlere Mutlu Bir Yuva Kurma Konusunda Eğitici Bilgiler Veriyor

Çorum'da faaliyet gösteren bir dernek, artan boşanmaları önlemek amacı başlattığı proje kapsamında yeni evlenen çiftleri belirleyerek mutlu evliliğin sırlarını anlatıyor.

Çorum Lokman Hekim Derneği Başkanı Arif Yurt, dernek merkezinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kent genelinde yeni evlenen çiftleri belirleyip mutlu olmanın ve birlikte yaşamanın gereklerini anlatmak için ''Mutlu Evliliğin Sırları'' adı altında bir proje çalışması başlattıklarını söyledi.

Cumartesi günü düzenlenen eğitimlerde eşler arası diyalog, sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları, eşlerin birbirine karşı sorumlulukları konuları başta olmak üzere katılımcı çiftlere çeşitli bilgiler verildiğini ifade eden Yurt, yaptıkları toplantılarda eşlerin tecrübe paylaşımında bulunduğunu da kaydetti.

Yeni evlenen çiftlere verilen eğitimlerin bu kişilere farkındalık kattığını ve evlilik konusunda daha bilinçli olduklarını anlatan Yurt, ''Günümüzde maalesef boşanmalar hızla artıyor. Bu boşanmaların sonucunda yıkılan yuvalar, cinnet getiren eşler ve en önemlisi de mutsuz ve gelecekten beklentisi olmayan, toplumdan kopuk, yuva kurmaktan ve evlilikten korkar hale gelen çocuklar karşımıza çıkmaktadır'' dedi.

Güçlü bir toplumun temeli olan sağlam aile yapısının oluşturulması ve korunması gerektiğini vurgulayan Yurt, ''Dernek olarak aile bilincini, eşler arası saygıyı ve sevgiyi aşılayabiliyor ve aile yapısının korunmasına katkıda bulunabiliyorsak bundan mutluluk duyarız'' diye konuştu.

Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA