'anayasadaki 'özürlü' Sözcüğü, 'engelli' Olarak Değişecek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, ‘Özürlülür Kanunu’ndaki değişiklik için siyasi partilerin anlaştığını söyledi.

Bu değişikliğin önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Güneş, “Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğan'a da teşekkür ediyorum.'' dedi.

Hurşit Güneş, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Birkaç ay önce TBMM'de ilk olarak Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, daha sonra MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'la görüştüğünü belirten Güneş, anayasada yer alan ‘özürlü' sözcüğünün yerine 'engelli' sözcüğünün konulması için varılan uzlaşmayı AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile paylaştığını kaydetti.

Elitaş'ın konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğini söylediğini ve bunu olumlu karşıladıklarını dile getiren Güneş, şunları aktardı: “AK Parti MKYK'da konu gündeme alınmış. Başbakan, başlattığım girişime olumlu yanıt vermiş. Bir anayasa değişikliğiyle önümüzdeki günlerde 4 siyasi partinin genel başkanlarının imzasıyla Meclis'te bu değişiklik yapılacak. Bunu çok önemli ve olumlu karşılıyorum. Başbakan Erdoğan'a da teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.