Mazlum Der Yöneticisi Mehmet Aslan:

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUM DER) Malatya Şubesi, 28 Şubat mağdurlarında iade-i itibar sağlanmasını istedi.

MAZLUM DER Malatya Şubesi yönetim kurulu üyesi ve 28 Şubat Komisyon üyesi Mehmet Aslan, dernek binasında dernek yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, “28 Şubat İslami kesimin üzerinde uygulamaya konan bir darbe olarak tarihteki yerini almıştır. Ve inanıyoruz ki bu dönemin darbe aktörleri de vicdanlardaki hukukla çoktan mahkum edildiler. Ancak acımasızca darbe hukuku üretenler, yalnızca vicdanlarda değil adalet karşısında da hesap vermelidir. 28 Şubat yargılamaları yok hükmünde sayılarak, 28 Şubat mağdurlarında iade-i itibar sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

28 Şubat darbesi hakkında çok şey konuşuldu. Darbe olup olmadığı tartışıldı. Posta büründürüldü, yumuşatılmak istendi. Ancak 28 Şubat darbesi, dindar kesimin baş örtüsü yasağı ablukasında başlamış ve özellikle Malatya başta olmak üzere bazı illerin şiddetini yaşadıkları, çok etkili bir darbedir. Bir insan ve inanç hakkı olan baş örtüsü üzerinde zulüm odaları oluşturan darbe ağaları, aynı zamanda Malatya'ya ve ülkemize korkunç acılarda çektirdiler” ifadelerini kullanan Mehmet Aslan, “Bugüne kadar, bu konunun askeri boyutu çok konuşuldu ancak medya ayağı, sermaye ayağı, yargı ayağı üzerinde yeterince durulmadı. Oysa 28 Şubat darbesi, bu dört sacayağının, içinde birlikte var oldukları bir darbeydi ve dindar kimliği hedefine koyarak karanlık emellerini gerçekleştirmeye çalışmıştı. Bu nedenle mesele iyi tahlil edilmeli, darbenin bütün tarafları, ülkeye yaşattıkları acıların hesabını hukuk karşısında vermelidir. Ülkeyi karıştırmak için olmadık senaryolar üreten medya ayağının kimlerden emir aldığı ortaya çıkarılmalıdır. Brifinglerle yönlenmeye onurlarına yedirerek, hukuksuzluk üreten her kim varsa, yaptıklarının hesabını hukuk karşısında vermezse, yaptıkları yanlarına kar kalırsa, her an potansiyel bir tehlike olmaya devam edeceklerdir” şeklinde konuştu.

Aslan, “MAZLUM DER olarak 28 Şubat zihniyetini, çağın tanıklığında lanetlerken, ülkemizin hiçbir kesimine karşı, insanlık dışı uygulamaların olmadığı yarınlar diliyoruz. 28 Şubat zulmünü halkımıza reva görenlerin, hukuk karşısında hesap vermesini bekliyor ve bu tür darbe girişimlerinin önünü kapatacak bütün hukuki düzenlemelerin yapılmasını, yeni bir anayasanın bir an önce hazırlanmasını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA