Festival Kapsamında ''gidon Kremer Trio'' Sahne Aldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 13'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde ''Gidon Kremer Trio'' sanatseverlerle buluştu.

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya'da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali Sona yaklaşırken, festivalin Son konuklarından biri de ''Gidon Kremer Trio'' oldu.

Letonyalı ünlü keman sanatçısı Gidon Kremer, Khatia Buniatishvili ve Giedre Dirvanauskaite'den oluşan grup farklı tarzları ve yorumlarıyla beğeni topladı. Konserin ardından Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Filiz ve AKSAV Başkan Vekili Arif Bulut sanatçıları tebrik ederek, plaket takdim etti.

Gidon Kremer, yaptığı açıklamada, gecede çaldığı bin 641 yapımı Nicola Amati kemanı ile izleyiciyle buluştuğunu belirterek, seyircinin ilgisinden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Konserin ilk parçası Gidon Kremer'in geçen yıl kaybettiği annesi Marianne Kremer'in anısına yazılan ve Kovacs Tickmayer'in Monteverdi'nin aynı isimli aryasından uyarladığı Lasciatemi Morire oldu. Ardından C. Frank'ın 1. Piyanolu Üçlü Op. 1, Fa Diyez Minör eseri seslendirildi. Trio'nun gecede çaldığı Son parça ise P.İ. Çaykovski'nin Piyanolu Üçlü Op. 50 La Minör eseri oldu.

-Festival Moskova Virtüözleri konseri ile Sona erecek-

Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı festival, festivalin daimi orkestrası ''Moskova Virtüözleri'' konseri ile Sona erecek. Festivalin kapanış gecesinde şef Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri'ne solist olarak Philipp Kopachevsky , Julia Schasnovich , Dmirtry Prokofiev ve Matvey Sherling eşlik edecek. Her gecesiyle izleyiciye ayrı bir tat sunan festivalin kapanış konseri 8 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

Festival, 13'üncü yılında sahnedeki konserlerin yanı sıra halk konserleri ve öğrenciler ile sanatçıları bir araya getiren atölye çalışmaları ile de izleyicilere Unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA