Anamur Muz-bir Yönetiminden Vali Güzeloğlu’na Ziyaret

Anamur Muz Üreticileri Birliği (MUZ-BİR) Yönetim Kurulu üyeleri, İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti.

MUZ-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güzel başkanlığından gerçekleştirilen ziyarette, birliğin hazırladığı 3 boyutlu proje Vali Güzeloğlu’na anlatıldı. ‘Muz Paketleme’, ‘Anamur Muzu Reklamı’ ve ‘Anamur’da Toprak Analiz Laboratuarı’ boyutlarını içeren projelerini Vali Güzeloğlu’na aktaran Başkan Güzel, Güzeloğlu’ndan söz konusu proje için destek istedi.

Vali Güzeloğlu ise üretilen projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, söz konusu projeye Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) aracılığıyla destek sağlanacağının altını çizdi. Muz üretimi ve ihracatının Türkiye ve İçel ekonomisine sağladığı katkıların çok fazla olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, “Anamur ve Anamur muzu adına katkı koyacağımız her ne varsa biz hazırız. Muz gibi sadece ilimiz değil ülkemiz ekonomisinde ithalata konu edilen bir ürünün değerlenmesi konusunda göstermiş olduğu çabalardan dolayı Muz Üreticileri Birliğimizi kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA