Vali Lekesiz'den Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nde İnceleme

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Lekesiz'den Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi’nde İnceleme
İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan ödenekle kamulaştırılan ve tarihi dokusuna bağlı kalınarak restore edilen 22 odalı eski Antakya Evi’nde restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Müzesi olarak adlandırılan yapının resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Müzenin zemin katı yaklaşık 352 metrekare, 1. katı yaklaşık 317 metrekare, avlu alanı ise yaklaşık 215 metrekareden oluşuyor.

Şehitler Mahallesi Ayyıldız Sokak’ta bulunan müzede, kütüphane ve okuma odası, 4 kapalı 1 açık sergi salonu, performans avlusu, müzik ve drama atölyesi, el işleri atölyesi, mozaik atölyesi, resim atölyesi, konferans salonu, kafeteryanın yanı sıra konuk evi de yer alıyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay'ın tıbbi ve aromatik bitkiler açısından Türkiye’nin en zengin illerinden biri olduğunu ifade ederek, müzenin; sektörün çok daha fazla güçlenmesini sağlayacak önemli bir ziyaret merkezi olacağını söyledi.

Hatay'ın önemli zenginlik kaynaklarından olan defne bitkisine Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı’nda özel yer verildiğini de hatırlatan Lekesiz, plan dahilinde bu yıl 250 bin yeni defne fidanının toprakla buluşturulacağını kaydetti.

İncelemelere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Şahin, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, Hatay Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı A.Kadir Teksöz, İl Özel İdaresi’nden ilgililer ve restorasyon çalışmalarını yürüten özel firmanın temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA