'Çığırtkanlık' Yapan İki Kahvaltı Salonu Mühürlendi

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 'çığırtkanlık yaptıkları, müşterileri rahatsız ettikleri, tüketici haklarına saygı göstermedikleri ve defalarca kez uyardıkları halde aynı hatalara devam ettikleri' gerekçesiyle kent merkezindeki den iki kahvaltı salonunu mühürledi.

Van Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, yasal gerekliliği yerine getirmeyen iş yerlerine yönelik şikayetleri dikkate alarak Kahvaltıcılar Sokağı'nda bulunan iki kahvaltı salonunun iki gün süre ile mühürlendiğini bildirdi.

Söz konusu kahvaltı salonlarıyla ilgili daha önce de 'çığırtkanlık ve yol, kaldırım işgali yaptıkları' gerekçesiyle para cezası verildiğini belirten Zabıta Amiri Halis Barut, genellikle yerli ve yabancı turistlerin rağbet ettiği Kahvaltıcılar Sokağı'nda bulunan iş yerleri hakkında belediyeye yüzlerce kez şikayet geldiğini söyledi.

İkaz edilmelerine rağmen uyarıları dikkate almayan iş yerleri ile ilgili kabahatler kanunu ve encümen kararıyla birçok kez ceza kesildiğini anımsatan Barut, şunları kaydetti:

''Bu iş yerlerine birçok defa para cezası kesilmesine rağmen düzelme olmadı. Biz de 'çığırtkanlık yaptıkları, müşterileri rahatsız ettikleri, tüketici haklarına saygı göstermedikleri ve defalarca kez uyardıkları halde aynı hatalara devam ettikleri' için bugün itibarıyla bu kararı uygulamaya aldık. Vatandaşların 153 Alo Zabıta hattına yapmış olduğu şikayetleri de göz önünde bulundurarak iki kahvaltı salonuna iki günlük kapatma cezası verdik. Esnafımızın tüketici haklarını da dikkate alarak, daha duyarlı davranması gerekir. Bununla ilgili denetimlerimiz sürecek. Halkın sağlığı ve kaliteli bir hizmet için gereken tedbirleri alıyoruz.''

Muhabir: Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA