Çankırı’da 18 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

Çankırı’da 18 milyon fidan toprakla buluşturulacak.

Çankırı’da 18 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak
Çankırı Belediyesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan ''Çankırı’da 18 Milyon Fidan'' projesi kapsamında ilk fidan dikimi bugün gerçekleştirildi.

Fidan dikim törenine Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın tarihi bir güne tanıklık ettiğini belirterek, “Buradaki 114 dönümlük boş alanı Kentpark ile değerlendireceğiz ve kenarlarını da ağaçlarla süsleyeceğiz. Tam 18 milyon ağaç dikeceğiz ve bunu önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamlayacağız. Projemiz tamamlandığında burası çok güzel bir mekan olacak” diye konuştu.

AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise, Çankırı Belediyesi ve Orman Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmanın oldukça anlamlı olduğunu ve gelecek nesiller tarafından da hatırlanacağını söyledi.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise tüm çalışmalarında Belediye Başkanı İrfan Dinç’in yanında olduklarını ifade ederek, projede emeği geçenlere teşekkür etti..

Bakan Yardımcısı Nurettin Akman da, ormanların sevgi ile büyüyüp yeşereceğini ve 18 milyon fidan hedefinin amacına ulaşacağını söyledi.

Dikilecek fidanlarla Çankırı’nın yeşilliklerle anılan bir kent haline geleceğini ifade eden Akman; ''Kıyametin kopacağını bilseniz dahi, elinizde bir fidan varsa dikiniz buyruluyor. Bu inançtan geliyoruz. Bir kaç yıl sonra göreceksiniz burada yemyeşil ağaçlar büyüyecek. Çankırı´ya çok daha farklı bir görünüm kazandıracaktır'' dedi.

Ormanların ülke ekonomisi açısından da faydalı olduğunu belirten Akman, Çankırı'nın orman bakımından fakir bir bölge olduğunu, bu sorununda fidan dikerek aşılabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından fiden dikimine geçildi .
Kaynak: İHA