Atso Yönetim Kurulu Başkanı Budak Açıklaması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, hafta sonu Belek'te gerçekleştirilen ''2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansının'' ilgi gördüğü bildirildi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, 2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansını değerlendirdi. İki gün süren konferansa Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bakanlık yetkilileri, belediye başkanları, il ve bölge müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığını hatırlatan Budak, konferansta tarımdan ticarete, turizmden sanata kentin geleceğinin masaya yatırıldığını, sorunlar ve çözüm yollarının tartışıldığını belirtti.

Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Oğuz Babüroğlu'nun yönetiminde Antalya tarihinde ilk kez düzenlenen konferansın çok olumlu geçtiğini vurgulayan Budak, tüm katılımcıların Antalya için Son derece dinamik bir performans sergilediklerini, belirtti.

Budak, şöyle devam etti:

''ATSO olarak diyalog kültürünü her zaman ön planda tuttuk. 2023 Antalya Vizyonunu Arama Konferansını düzenleme fikri de bu kültürün bir meyvesidir. Sayın Valimizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da destekleriyle bu düzey ve kapsamda bir toplantı Antalya tarihinde ilk kez gerçekleşti. Antalya vizyonuna katkı yapacak ve birlikte Antalya'nın daha hızlı gelişmesini sağlayabilecek kişiler bir araya gelmiş ve iki gün boyunca yalnızca Antalya'nın vizyonunun ne olması gerektiğini, sektörleri, projeleri, önerileri, hedefleri ortaya konuşmuşlardır. Biz bu süreçte tüm Antalyalıların sürece dahil olmasını istiyoruz.''

Konferans için Antalya milletvekillerinin tamamına davette bulunduklarını kaydeden Budak, milletvekillerinin çeşitli nedenlerle konferansa katılamadıklarını, ancak kendilerinin bu konferanstan elde ettikleri izlenimleri milletvekilleriyle paylaşacaklarını bildirdi.

Budak,''Antalya vizyonuna ilişkin çalışmalarımız devam edecek. Biz bu konferansımıza katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan Sonraki toplantılarımız daha farklı görüşlerle daha güzel olacaktır'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA