Şahin: İnançlı İnsanıyla Hakkari İli Çok Güzel Bir Buluşmayı İfade Ediyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin; vatansever, değerlerine bağlı, inançlı, çalışkan Hakkari insanıyla Hakkari ilinin çok güzel bir değeri ve buluşmayı ifade ettiğini belirterek, "Hakkari ilimizin, ülkemizin diğer illerine, diğer bölgelerine coğrafi olarak mesafe uzaklığı vardır ama bu uzaklığı kapatmak için gerek karayolu ulaşımında gerekse hava yolu ulaşımında yeni imkanlar için devletimiz, hükümetimiz çok özel bir programı hayata geçirmektedir.

Şahin: İnançlı İnsanıyla Hakkari İli Çok Güzel Bir Buluşmayı İfade Ediyor
İnşallah yakında hava yoluyla Hakkari ilimize gelme imkanı bulacağız . " dedi .

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , Hakkari Valiliği ziyareti ardından , akşam yemeği için Otel Şen ' e geçti . Kurum amirleri , bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamlarının katıldığı yemekte konuşan Bakan Şahin , " Bugün Hakkari ' de olmak ve bu akşamı Hakkari ' de yaşamak benim için olduğu kadar arkadaşlarım için eminim ki Hakkarimizin , siz saygıdeğer insanları için de çok önemli bir husus . Hakkari ilimiz , ülkemizin çok güzel yurt köşelerinden birisi . Doğal güzellikleri yanında tarihi değerlere sahip bir ilimizdir . Daha da önemlisi vatanın içinde barındırdığı insanlarıyla çok büyük bir değere sahip bir ilimiz . Vatansever , değerlerine bağlı , törelerine bağlı , inançlı , çalışkan Hakkari insanıyla Hakkari ilimiz çok güzel bir değeri ve buluşmayı ifade etmektedir . Hakkari insanımız da gerek ülke içinde , gerekse ülke dışına daha kolay , daha sık aralıklarla ulaşma imkanı bulacak . Karayolları daha önce sıkıntılıydı . Bu yıl daha iyi . Üniversitesiyle Hakkari ilimiz , gelecekte ülkemizin çok özel bir köşesi olacaktır . Hakkari Üniversitemiz yeni genç bir üniversite olarak gelişimini , büyümesini devam ettirmektedir . Fiziki altyapısının bir an önce iyileştirilmesi için hükümet olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz . Hakkari , daha çok gençlerin yetişeceği bir bilim ili , bir eğitim ili olacak . Bu kentimiz tarım , ticaret , turizmde önemli adımları gerçekleştirecektir . Hakkari ilimizde inşallah her geldiğimizde bir şeylerin daha iyiye gittiğini görmekte iken yakın gelecekte daha hızlı değişimlerin , daha güzel değişimlerin gelişmelerini olduğunu , başta Hakkari insanımız olmak üzere , Irak ' taki kardeşlerimiz olmak üzere göreceğiz . " " HAKKARİ ' DE OLMAK VE BURDAN BARIŞI İSTEMEK DAHA ANLAMLIDIR " Şahin , 2013 ' e saatler kaldığını belirterek , yarın yeni bir yıla girileceğini ve yeni yılı Hakkari ' de geçirdiklerini söyledi .

Bakan Şahin , şöyle devam etti : " İnsanlık , bugünü ve yarını , her yıl dönümünde olduğu gibi farklı heyecanlarla , farklı sevinçlerle değerlendirmektedir . Bir yılın değerlendirmesi yapılırken , gelecek yılın da yine hayali ve tasavvurları yapılmaktadır . 2013 yılı inşallah ülkemiz için insanımız için milletimiz için 2012 yılına göre çok daha başarılı , çok daha huzurlu bir yıl olacaktır . Her insanımızın bu anlamda değerlendirmesi vardır ve dilekleri vardır . Bizim de dileğimiz , bu akşam burada bulunan Hakkarili dostlarla birlikte , sizlerle birlikte hepimizin dileği , ülkemizin ve insanlığın 2013 yılında huzur , barış ve kardeşlik içerisinde yaşamayı başarmasıdır . Savaşların , kargaşaların , kan dökmelerin olmamasıdır . İnanıyorum ki içten gelen bu dileğimiz , içten gelen duygularla ifade etmeye çalıştığımız bu dileğimiz samimiyetle yapıldığı zaman nerde yapılırsa yapılsın mutlaka bir karşılığını bulacaktır . Ama biz diyoruz ki bu güzel dilekler Hakkari ' de yapılırsa , Hakkari ' de paylaşılırsa inanıyorum ki Hakkari toprağının , Hakkari insanının , Hakkari atmosferinin bu dileğimize vereceği , katacağı artı değerler vardır . Buradan barışı istemek , buradan kardeşliği istemek , buradan paylaşmayı ifade etmek , başka yerlere göre biraz daha güzeldir diye temenni ediyoruz . Bu güzellik şüphesiz Hakkarimizin güzelliğidir . "

" HAKKARİ İNSANI HEM MERT HEM DE YİĞİTTİR " Hakkari insanının çok mert ve cömert olduğunu , önceki gelişlerinde bu insanlarla birlikte olduğunu ifade eden Bakan Şahin , Hakkari insanını bilmenin ötesinde bizzat yaşadıkları belirtti .

Bakan Şahin , " Bu ülke için ve bu ülkenin toprağı için insanı için çalışmak hepimizin ortak ödevi , ortak görevidir diye düşünüyoruz . Her şeye rağmen bu ülkeyi sevmek , bu ülkenin insanını sevmek , birbirimizi sevmek bizi başarıya götürür , bizi barışa götürür ve bizi daha çok huzura diye inanıyoruz . Sevmek , paylaşmak herkesin , her canlının ihtiyacı olan çok önemli duygular . Bundan yoksun olanların bu duygularını geliştirememiş ya da var olan bu duygularını köreltmiş , karartmış olanların yanlış işler yapma , yanlış yollarda yürüme olasılıkları oldukça yüksek . Bunları da zaman zaman görüyoruz . Ama biz bu akşam Hakkarimizden diyoruz ki yine sevmek , daha çok sevmek , daha çok görüşmek , konuşmak , görüşmek , buluşmak ve bu ülkenin değerlerini anlamak diyoruz . Bu ülke Hakkari ' den Edirne ' ye kadar , Ardahan ' dan Muğla ' ya kadar bir güzel coğrafya , bir güzel vatan ve bu vatanın bugüne gelişinde bizlere intikalinde herkes , yani Hakkarili Mehmetçiğin de Edirneli Mehmetçiğin de hatta bugün ülkemiz sınırlarında olmayan coğrafyalarındaki akraba topluluklarımız ve bizden olan insanların dedelerinin de ortak kanı , ortak iradesi var . Önümüzdeki hafta Sarıkamış şehitlerimizi Sarıkamış ' ta anacağız . Orada da yine bütün Türkiye var , bütün Anadolu ve çevresindeki o günkü insanların , gençlerinin , yigitlerinin donmuş kanı var ve Sarıkamış ' ta akmadan , akma imkanı bulmadan ayakta donarak , dik durarak , şehit olan yiğitler ve onların yanında sağ kalıp hayatını yaşayan , yine başta vatan evladı var bu ülkenin tarihinde . O günlerden bugünlere geldiğimizde , bugün bu ülkenin yurttaşı olmanın değerinin çok büyük olduğunu fark etmemiz gerekir diye düşünüyorum . " şeklinde konuştu .

" YANLIŞLARIN PEŞİNDE KOŞANLAR BU ÜLKENİN DOĞRULARI KARŞISINDA YOK OLMAYA MAHKUMDURLAR " Şahin , yanlışların peşinde koşanların , bu ülkenin doğrularının karşısında yok olmaya mahkum olduklarını belirtti .

Şahin , zulmün , kan dökücülüğün , adaletsizliğin tercihinde olanların , bu ülkede herkesin , insani değerlere sahip milletin ve devletin adaleti karşısında zulümleriyle kahır olmaya mahkum olduklarını ifade etti .

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin , şunları ifade etti : " Bizim adaletimiz , bizim çalışmamız ve bizim paylaşım duygumuz inanıyorum ki yanlışları yok edecektir , bitirecektir ve severek , birbirimizi daha iyi anlayarak ve aynı toprağın insanları olarak , aynı tarihin , aynı inancın insanları olarak , bundan sonraki zamanı 2013 yılının devamını hep birlikte , daha dikkatli ve daha verimli kullanacağımızı ümit ediyorum . Hakkari gecesi güzeldir . Hakkari ' de vatanın sevgisi daha iyi , daha canlı hissedilir . Vatanın değerini anlayabilmek için vatandaş olmanın yolunun bir vatandan geçtiğini hatırlamamız yeter . Bir vatanın ne kadar güzel olduğunu anlamak için bundan mahrum kalanların haleti ruhiyesini görmek gerekir . Sözgelimi bu ülke vatandaşlığında bir anlayışla , bir kandırılmışlıkla , bir duygu çıkar veya çıkarılmak durumunda olanların yaşları ilerledikçe başka ülkelerin ve toplumların bağrında karmaşık duygularla yaşamaya mecbur kaldıkça hissettikleri vatanı , bu ülkenin vatandaşlığını he kadar özlediklerini ve hangi istek ve arzularla yeniden buraya gelmek istediklerini örnekleriyle biliyoruz . 2013 yılının Hakkarimize , ülkemize ve milletimize barış getirmesini , 2013 yılının dünyadaki barışına ve huzuruna vesile olmasını diyorum . Herkese yeni yıl kutlu olsun . " Bakan Şahin ' in , geceyi Hakkari ' de geçireceği belirtildi .