Lübnan'daki Suriyeli Sığınmacı Sayısı 1,7 Milyonu Aştı

Suriye'deki şiddet olaylarından kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyelilerin sayısının 1 milyon 706 bin 37'ye ulaştığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yayınlanan haftalık raporda, Lübnan'a sığınan Suriyelilerin sayısının 1 milyon 706 bin 37'ye ulaştığı, BMMYK'da sadece 126 bin 724 kişinin kaydının bulunduğu ve 3 bin 913 kişinin kayıt için beklediği belirtildi.

Aralık ayı boyunca Lübnan'a sığınanların sayısının 24 binden fazla olduğu ifade edilen raporda, BMMYK'nın sığınmacılara daha çok yardım edebilmek için bu ülkedeki yerel hayır kurumlarıyla birlikte çalıştığı kaydedildi.

Sayıları 300 bine ulaşması beklenen Suriyeli sığınmacılar için başlattıkları 267 milyon dolarlık yardım projesinin yanısıra, 178 milyon dolar değerinde yeni bir yardım projesi çağrısına Lübnan hükümetinin olumlu yanıt verdiğine işaret edilen raporda, yardımların Suriyeli sığınmacıların içinde bulunduğu zor durumu yansıttığı değerlendirmesi yapıldı.

Raporda, Suriye'de ayaklanmaların başladığı tarihten bu yana Lübnan'da 550 Suriyeli çocuğun dünyaya geldiği belirtilerek, BMMYK'nın yeni doğan çocukların kaydettirilmesi için bilinçlendirme kampanyası başlattığına değinildi.

Muhabir: Vesim Seyfeddin / Hacer Başer / Fatih Okumuş

Yayıncı: Ogün Duru
Kaynak: AA