Halk Oyunları Kursiyerleri Bir Araya Geldi

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gümüşhane ve Torul Gençlik Merkezleri'nde halk oyunları kurslarına devam eden kursiyerler, kahvaltıda bir araya geldi.

Bir düğün salonundaki kahvaltıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Torul İlçe Müdürü Veli Yılmazer, Halk Oyunları İl Temsilcisi Necati Yılmaz, Gençlik Merkezi halk oyunları eğitmenleri Adem Dal, Ulvi Ergün ve Gül Asiye Taş ile yaklaşık 100 kursiyer katıldı.

Aslan, yaptığı konuşmada, halk oyunları çalışmalarına fırsat buldukça katıldığını belirterek, ''Gençlerin üstlendiği bu misyon, Gümüşhane kültürünün gelişmesine, yaşamasına, yaşatılmasına ve bizden sonra gelecek olan genç nesillere ulaşmasına büyük katkılar sağlayacaktır'' dedi.

Bireyin sosyalleşme sürecinde Türk halk oyunlarının, icra edildiği sosyal ortamlarda, kültürel birlik ve bütünlüğün sağlanması, bu bütünlüğün gelecek kuşaklara taşınması ve toplumsal dayanışma biçimlerinin artırılması açısından önemli işleve sahip olduğunu ifade eden Aslan, ''Bir diğer amacı ise farklı il ve bölgelerden ilimize gelen gençlerle kültür paylaşımının yanında gençler arasında yeni dostlukların oluşmasına vesile olmaktır. 2013 yılında yapılacak yarışmalarda Gümüşhane'yi iyi bir şekilde temsil edeceğinize inancımı yenileyerek sizlere başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Engin Doğru

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA