Emniyet Güçleri, Genel Sekreter Cinayetini Araştırıyor

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam’a düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili emniyet güçlerinin çok yönle soruşturması devam ediyor.

Kastamonu Üniversitesi Genel Sekreteri Muhiddin Sağlam, 27 Aralık Perşembe gecesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şerife Bacı Caddesi Safalan Sitesinde ikametine gitmek iken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Olay sonrası geniş çaplı soruşturma başlatan emniyet güçleri, çevredeki esnaf ve vatandaşlarında ifadesine başvuruyor. Safalan Sitesi alt kısmında küçük bir bakkal dükkanı bulunan Tevfik Köseoğlu, olay sırasında herhangi bir ses duymadıklarını belirterek, emniyet güçlerinin bilgi almak için dükkana geldiği esnada saldırıyı öğrendiklerini söyledi.

Safalan Sitesinde Bakkal Dükkanında çalışan Ramazan Güler ise, gece geç saatlere kadar çalışmasına rağmen olay esnasında herhangi bir silah sesi duymadığını kaydetti.

Güler, olayın neden gerçekleştirildiği yönünde bir bilgiye sahip olmadığını belirterek, sakin bir mahalleye sahip olduklarını belirtti.

Öte yandan Safalan Sitesi Kapıcısı Mustafa Demirbaş, Genel Sekreter Muhiddin Sağlam’ın otomobilini park ettikten sonra eve girmek üzere iken yakın mesafeden silah atıldığını söyledi.

Silahların binanın değişik yerlerine de isabet ettiğini aktaran Demirbaş, ilk önce Genel Sekreter Sağlam’ın yerde yüz üstü yatarken kalp krizi geçirdiğini zannettiklerini ve müdahale etmek isterken kanı gördükten sonra sağlık ekiplerini ardından da emniyet güçlerine haber verdiklerini kaydetti.

Daha sonra Demirbaş, emniyet güçleri olay yerinde ve çevrede incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Olayı araştıran emniyet güçleri, çevredeki herhangi bir ipucuna ulaşmaya çalışırken, bazı kameraların ise bulunduğu yerden söküldüğü görüldü.

Ayrıca emniyet güçlerinin, şu ana kadar çok sayıda kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi .
Kaynak: İHA