Çiçek: Terörün 2013’te Gündemden Düşmesi En Büyük Mutluluk Olacak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 2012’de terör ve şiddet olaylarının devam etmesinin büyük üzüntü kaynağı olduğunu, 2013'te gündemden düşmesinin ise temennileri olduğunu belirtti.

Çiçek , “30 yıldır enerjimizi tüketen bu olayların , 2013 yılında gündemimizden tamamen düşmesi ve ülkemizin barış ve huzur içinde , kardeşçe yaşanan bir ülke haline gelmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır . ” dedi .

TBMM Başkanı Cemil Çiçek , 2013 yılı mesajında , önemli gelişmelere sahne olan bir yılın geride bırakıldığını ifade etti .

Çiçek , şunları dile getirdi : “Yıllardır halkımızı rahatsız eden terör ve şiddet olaylarının bu yıl da devam etmesi en büyük üzüntümüz olmuştur . 30 yıldır enerjimizi tüketen bu olayların , 2013 yılında gündemimizden tamamen düşmesi ve ülkemizin barış ve huzur içinde , kardeşçe yaşanan bir ülke haline gelmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır . ” Türkiye’nin köklü bir tarihi ve kültürel birikime sahip olduğunu aktaran Çiçek , “Bu yıl en büyük üzüntümüz , kültür , sanat ve siyaset dünyamızın değerli isimlerini kaybetmemiz nedeniyle olmuştur . Bu yönden de acımız sonsuzdur . ” ifadesini kullandı . Kıbrıs’ta 2012 yılında da bir çözüme gidilemediğini hatırlatan Çiçek , “Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler , insan hakları ve demokrasi adına ümit verici olsa da , özellikle komşumuz Suriye’nin içine düştüğü belirsizlik bizleri üzmüştür . Temennimiz bu belirsizliğin bir an önce sona ermesi ve ülkemizdeki sığınmacılar başta olmak üzere , yerinden yurdundan olmuş yüz binlerce Suriyeli’nin evlerine dönebilecekleri demokratik bir yönetime kavuşmalarıdır . ” dedi .

Azerbaycan topraklarına dönük Ermenistan işgalinin sona ermesinin de 2013 yılına ilişkin en önemli beklentileri olduğunu kaydeden Çiçek , sözlerine şöyle devam etti : " Evlerinden yurtlarından kaçmak zorunda bırakılan bir milyon Azeri kardeşimizin barış ve huzur dolu günler görmeleri de önemli bir temennimizdir . Gelişmiş Avrupa ülkeleri başta olmak üzere , dünyada birçok ülkenin ekonomik krizle karşı karşıya kaldığı bu yıl da , ülkemizin ihracatını artıran sayılı ülkeler arasında yer alması gelecek hedeflerimize ulaşma noktasında bizleri daha fazla umutlandırmıştır . Dünya ekonomisindeki daralmaya karşılık , ülkemizin büyüme rakamlarını artıda tutması ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur . Ülkemizi hedeflerine ulaştırmak en büyük amacımızdır . Hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz kendimizi yenileyebilme kabiliyetimizle bağlıdır . Eğer bu yenilenmeyi gerçekleştiremez isek , büyük bir fırsatı kaçırmış olacağımız bilinmelidir . Yaşanan çatışmalardan oldukça yorulan dünyamızın barışa ve huzura çok fazla ihtiyacı olduğu bir gerçektir . Toprak anlaşmazlığı , ekonomik kaynakların paylaşımı , etnik ve dini ayrımcılık gibi nedenlere dayalı çatışmaların özellikle Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda meydana geliyor olmasının da düşündürücü olduğunu ifade etmek istiyorum . Bu noktada Türkiye olarak , insan hakları , demokrasi ve özgürlüklerden yana olan tavrımızın , bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı şekilde devam edeceğinin bilinmesini istiyorum . Yeni yılın ülkemize , milletimize ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum . ”