Tunceli'deki Kuru Dere'de Islah Çalışmaları Tamamlandı

Tunceli'deki Kuru Dere'de ıslah çalışmasının tamamlandığı bildirildi.

Belediye Başkanı Edibe Şahin ile Devlet Su İşleri 93. Şube Müdürü Şahin Atik, Kuru Dere'de sona eren ıslah çalışmalarını inceledi. Belediye Başkanı Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında bölgede meydana gelen selde, kimi vatandaşların ev ve iş yerleri ile sebze hali, odun depoları ve mermer atölyesinin kısmen zarar gördüğünü anımsattı.

Şahin, ''Bu olayın ardından, DSİ yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda projelendirilen ve yapımı tamamlanan bu çalışma, çok örnek bir çalışma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

DSİ 93. Şube Müdürü Atik ise il genelinde vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla 8 adet taşkın ve rusubat kontrolü projesi başlattıklarını, bunlardan 2'sini tamamladıklarını söyledi.

Merkeze bağlı Sütlüce köyü yol ayrımı mevkisindeki Kuru Dere'nin mevsimsel şartlar nedeniyle verdiği zararların önlenmesi için başlattıkları dere ıslah çalışmasını, öngörülen 2013 yılından önce tamamladıklarını belirten Atik, ''Çift taraflı olmak üzere 200 metre kargir duvar, 373 metrekare panel çit korkuluk, 1 adet kargir ıslah sekisi, 3 adet üst geçit ve 1 adet menfezden oluşan projemizi temin ettiğimiz ek ödenekle 139 bin 140 liraya mal ettik. Projemizin tamamlanmasıyla bölgede mevsimsel şartlardan dolayı meydana gelecek sel taşkınlarından vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumuş olduk'' diye konuştu.

Muhabir: Haydar Toprakçı / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA