Karabük Pomem Müdürü Karademir Açıklaması

Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2012-2013 eğitim-öğretim yılı açılış töreni yapıldı.

POMEM spor salonunda yapılan törene Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

POMEM Müdürü Orhan Karademir, törende yaptığı konuşmada, güvenlik hizmeti sunacak polis memurlarını, çağdaş, ileri eğitim teknolojisi ve yöntemleri kullanarak yetiştirmek üzere yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Geçen yıl ilk mezunlarını verdiklerini anlatan Karademir, şöyle konuştu:

''Bu dönemde 4 yıllık üniversite mezunu yaklaşık 480 öğrenci ile eğitim dönemine başlayacağız. Öğrencilerimiz, bir aylık hazırlık dönemini başarıyla tamamlamış ve okulumuzda eğitim-öğretim görmeye hak kazanmışlardır. Bugün başlayan eğitim, 31 Mayıs 2013 tarihinde mezuniyetle son bulacaktır. Atandıkları kadrolarda bir aylık stajdan sonra okul ile bağlantıları tamamen kesilecektir. Bugüne kadar, Türk Polis Teşkilatının en büyük eksikliği uygulamalı eğitim olmuştur. Emniyet Genel Müdürülüğü, bu yıl polis eğitiminde reform sayılacak yeni değişiklikler yaptı. Bundan böyle sizler ihtiyaç duyulan alanlarda temel bilgi ve beceri geliştirici şekilde eğitileceksiniz. Bu kısa zaman diliminde saniyelerinizi dahi çok iyi değerlendirerek buradan azami donanımla ayrılmaya gayret gösteriniz. İşinizi sevin. Zira mutlu ve başarılı olmanın yolu bu sihirli sözcüğün içeriğinde saklıdır. Sizlere, 2. dönem eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerim.''

AK Parti Karabük Milletvekili Kahveci de illerinin eğitim konusunda adından söz ettirdiğini, bu okuldan yetişecek polislerin ülkeye önemli bir hizmet vereceklerini kaydetti.

Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA