Kuşadası 14. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali 30 Aralık’ta

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği işbirliğiyle bu yıl 14. kez düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali 30 Aralık Pazar günü Kuştur mevkiinde bulunan Kuşadası Belediyesi Arena’da gerçekleştirilecek.

Kuşadası 14. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali 30 Aralık’ta
Kuşadası arenasında saat 10.00’da başlayacak ve Türkiye’nin ünlü 120 tülüsünün mücadele edeceği güreşlerde özellikle kupa karşılaşmalarının sonucu merakla bekleniyor. Kupa Güreşlerinde, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Esnaf Odası, Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Deveciler Derneği adına olmak üzere 6 kupa verilecek. Çatım listesini inceleyen güreşseverler büyük bir heyecan içinde güreş gününü bekliyorlar. Kuşadalılar ve bölge halkının yanı sıra turistlerin de büyük ilgi göstermesi beklenen güreşleri 10 bine yakın güreşseverin takip etmesi bekleniyor.

Geliri Kuşadası Cumhuriyet İlkokulu’nun yararına kullanılacak olan Kuşadası 14. Deve Güreşleri Festivali kapsamında 29 Aralık Cumartesi günü saat şehir merkezinde başlayacak kortej yürüyüşü ile develer şehir turuna çıkacak .
Kaynak: İHA