Yaman'dan Kırmızı Et Üreticiler Birliği'ne Ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kırmızı Et üreticiler Birliği'ni ziyaret etti.

Yaman, ziyarette yaptığı konuşmada, Kastamonu'da hayvancılığın çok önemli olduğunu belirterek, ilde 290 bin civarında büyükbaş, 90 bin civarında küçükbaş olmak üzere toplam 380 bin hayvanın bulunduğunu söyledi.

Kastamonu'da hayvancılığa uygun arazi ve mezbahanenin bulunduğunu ifade eden Yaman, ''El birliğiyle çalışarak, hayvancılığı daha ilerilere götüreceğiz. Bakanlığımızın Son aldığı kararla, yemliklerin desteklenmesinde kesinti söz konusu olmuyor. Burada Et Balık Kurumu varken sahip çıkılıp, kurum burada kalsaydı, gelişseydi daha avantajlı olurdu'' diye konuştu.

Birlik Başkanı Turhan Yılmaz da üreticilerin mallarını satmakta güçlük çektiklerini aktararak, mezbahanede sıra almakta güçlük çektiklerini belirtti.

Hayvanları kestirmekte yaşanılan sıkıntı nedeniyle malları ucuza vermek durumunda kalabildiklerini aktaran Yılmaz, ''Et Balık Kurumu'nun bu konuda yardımcı olması için yardımlarınızı talep ediyoruz'' dedi.

Ziyarete, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yavuz Kartal ve Kastamonu Ziraat Odası Genel Sekreteri Ferruh Kaçar da katıldı.

Muhabir: Yusuf Çelik

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA