Üniversite Öğrencilerinin Ulaşım Sorununa Kesin Çözüm
Düzce Üniversitesi yönetimi ve öğrenciler tarafından sık sık gündeme getirilen ulaşım problemi ile ilgili AK Parti’de yapılan toplantıda kesin çözüm bulundu.

Biz bir toplantı yaptık ve karar aldık. Kara sonrası valimiz ile konuyu paylaştık. Yaptığımız toplantıda Beçi Yörükler Kooperatifi dışarıdaydı. Kooperatif belirlenen şartları kabul ederse belirlenen standartta araçlar alırsa, bunu bize kabul ettirirlerse, özel duraklar kurularak, özel hatlar kurulacak. Düzce’nin üniversite kenti olduğuna yakışır bir hizmet verilmesini arzu ediyoruz. Beçiyörükler Kooperatif yetkilileri bir araya geleceğiz. Kendilerini yenileyecekler. Bu durumda Düzce Belediyesi ve Konuralp Belediyesi devreden çıkacak. Bir hat ücreti alınmaksızın hattın sağlam işlemesi konusunda Beçi’ye yetki vermeyi düşünüyoruz. Belirlenen kurallara uyarlarsa bizim bugünkü düşüncemiz budur. Bu anlamda Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Konuralp Belediyesi ve biz aynı fikirdeyiz. Bugün öğrenci sayısı yeterli değil ama hızla gelişen bir Düzce Üniversitesi var. O dönemde bu hizmet daha özel olacaktır” dedi.
Ayrıca, Konuralp Otobüsleri’nin, Çoban’dan içeri girmesi için düzenleme yapıldığını söyleyen Kaşıkoğlu, “Konuralp Belediyesi’nin Düzce sınırları içinde yaptığı taşımalarda da Çoban’dan eski garajlara dönüyordu. Bundan sonra Konuralp otobüsleri karşıya geçecek Rasim Betir Bulvarı’ndan, Öztürkler Kavşağı’na ve oradan Asar Deresi’ne geçecekler. Burada da bu şekilde çözüm ürettik” şeklinde konuştu.
