Teknik Üniversiteye Kestel Belediyesi'nden 3 Milyon Liralık Destek

Bursa Teknik Üniversitesi  (BTÜ) ile Kestel Belediyesi arasında önemli bir protokole imza atıldı.

Teknik Üniversiteye Kestel Belediyesi'nden 3 Milyon Liralık Destek
Yapılan protokol çerçevesinde Kestel Belediyesi, BTÜ’nün ana kampüsünün inşaası için kullanılmak üzere 3 milyon bliralık maddi destekte bulundu. Ana kampüsünün Kestel’deki bin 300 dönümlük orman arazisine yapılması kesinleşen BTÜ ile Kestel Belediyesi arasında önemli bir protokol imzalandı. BTÜ’nün Yıldırım’daki 152 Evler Kampüsünde gerçekleştirilen törene, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun ile Kestel Belediye Başkanı Yener Acar katıldı.

Üniversitenin inşaatının bir an önce başlaması için finansman kaynağına sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Sürmen, “Üniversitemizin inşaat faaliyetlerinin başlamasına giden yolda çalışmalarımız devam ediyor. Bugün imzalanan protokol de bu çerçevede olup, Kestel Belediyesi’nin BTÜ’ye sağladığı finansmanla alakalıdır. Umarım bugün gerçekleştirilen bu protokol, üniversitemizin gelişmesi için hayırlı bir adım olur. Bundan sonra da üniversitemizin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam eder” diye konuştu.

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise, bundan sonra da ellerinden gelen desteği, belediyenin imkanları doğrultusunda vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA