Aksaray Osb’de 33 Bin Metrekare Parsel Tahsisi Yapıldı

Aksaray Organize Sanayi Yönetim Kurulu Toplantısı, Valii OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Selami Altınok başkanlığında; Aksaray Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf İnceer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, OSB Bölge Müdürü İsmet Çağlar’ın katılımıyla yapıldı.

Valilik makamında yapılan toplantı sonunda açıklamada bulunan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Selami Altınok, Aksaray OSB'ye yoğun taleplerin devam ettiğini 60 kişinin daha istihdam edileceği 33 bin metrekare parsel tahsisi yapıldığını söyledi.

OSB Yönetim Kurulu üyeleri ile 2012 yılını değerlendirdiklerini ifade eden Vali Altınok, genel itibariyle Aksaray Organize Sanayi Bölgesi'nde parsel sayısının 312, tahsisi yapılan parsel sayısının 272, üretime geçen fabrika sayısı 136, üretime geçmeye hazır fabrika sayısının 27, yapımı devam eden fabrika sayısının 28, proje çalışmaları devam eden fabrika sayısının 81, doluluk oranının da alan bazında yüzde 93 civarında olduğunu kaydetti.

Aksaray Belediye Başkanı OSB Başkan Vekili Nevzat Palta ise organize sanayi bölgesindeki başarılı sürecin devam ettiğini söyledi.

2004 yılında çıkan 5084 sayılı yatırımları ve istihdamın teşviki kanunu ile Aksaray’ın Türkiye de en fazla yatırım alan ilk üç il den birisi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Bu yıl çıkan yeni teşvik yasası ile Aksaray daha cazip hale gelmeye başlayacak. Sadece bu yıl 62 yıl parsel tahsis ettik. Son çıkan teşvik yasası ile beraber Aksaray cazip halini devam ettiriyor. Bölgemizde Türkiye de Aksaray ciddi teveccüh var." şeklinde konuştu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katıldığı bir toplantıda Aksaray’ın ciddi yatırımları ve sağlanan istihdamdan övgü ile bahsedildiğini belirten Belediye Başkanı Nevzat Palta, "Türkiye’nin her tarafı bizim ama öncelik olarak tabİ ki Aksaray düşünüyoruz. Aksaray çevresindeki iller, büyük illerde dâhil olmak üzere kentimizden sitayiş ile bahsediyorlar." diye konuştu.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, OSB Yönetim Kurulu Toplantısı'nda alınan kararla OSB’nin 2. Tevsii alanında doğalgaz ana hatlarının yapılması için karar alındığını kısa süre içinde bu işinde yapılacağını sözlerine ekledi .