Ahmet Ümit, 'Bab-ı Esrar'ı Küçükçekmeceli Öğrencilere Anlattı

Küçükçekmece Belediyesi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirildiği “Bir Kitap Anlat Bana” söyleyişinde öğrencilerle bir araya gelen ünlü yazar Ahmet Ümit, son romanı Bab-ı Esrar’ı anlattı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Yazarlar Okullarda” projesi, öğrencilerle yazarları bir araya getirmeye devam ediyor. Geçen yıl 39 ilçede 78 yazarla 98 bin 750 öğrenciyi buluşturan proje, ünlü yazar Ahmet Ümit’i Küçükçekmeceli öğrencilerle bir araya getirdi. Kadriye Moroğlu Lisesi’nde Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Küçükçekmece Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “Bir kitap anlat bana” adlı söyleşiye katılan Ahmet Ümit, son romanı Bab-ı Esrar ile ilgili bilgi verdi ve romanı yazma sürecini öğrencilerle paylaştı. “BİZLER KIZ KULESİ GİBİYİZ” Bab-ı Esrar adlı kitabını, Konya’ya yolu düştükten sonra yazmaya karar verdiğini belirten Ümit, uzun bir araştırma döneminden sonra ancak kitabını yazmaya başladığını söyledi.

Efsanevi hikayelerin hayatı renklendirdiğini kaydeden usta yazar, bu hikayelere inanmakla birlikte gerçeklerden kopmamak gerektiğini ise, “Bizler için gerçek, Kız Kulesi’dir. Bizler de Kız Kulesi gibiyiz. Ne batı da ne doğudayız. Ancak Kız Kulesi gibi tüm ihtişamıyla tam ortada durabilmemiz lazım. Biz hem batının bilimine, aklına hem doğunun ruhuna sahibiz ve bu ikisini bir arada kullanmamız gerek” sözleriyle ifade etti.

Cinayet romanı yazmasını heyecan duymasına ve insan ruhunu anlatmaktan zevk almasına bağlayan usta yazar Ümit, kritik anlarda insan ruhunun daha çok açığa çıktığını, bu anlardan birinin de cinayet anı olduğunu ifade etti.

Şems ve Mevlana başta olmak üzere, hiçbir tarihi karaktere "mükemmeller" diye bakılmaması gerektiğini söyleyen Ümit, “Bu kişiler de uzaydan dünyaya inmediler. Onları normal insanlar olarak her yönleriyle kabul edersek, sizin gibi öğrenciler arasından böylesine tarihi ve başarılı isimler çıkabilir” dedi.

Program sonunda Okul Müdürü Fatih Mehmet Bali’nin günün anısına çiçek hediye ettiği yazar, öğrencilerin kitaplarını imzaladı .
Kaynak: İHA