Nelson Mandela Noel’i Hastanede Kutladı

Güney Afrika’nın efsane lideri Nelson Mandela, Noel’i hasta yatağında kutladı.

Devlet Başkanı Jacop Zuma da, Mandela’nın eşi Graca Machel ve aile fertleri ile Mandela’nın yanında bulundu. Jacop Zuma yaptığı açıklamada, “Mandela’yı neşeli buldum. Odasına girdiğimde bana kabile ismim olan “Nxamalala” diye bağırdı. Bu önemli gününde ziyaretçileri olması onu çok mutlu etti ve canlandı. Mandela’nın tedavilere olumlu yanıt vermesinden doktorları çok umutlu.” dedi.

İbadet mekanlarını doldurarak Mandela’nın sağlığına dua edenlere ayrıca teşekkür eden Zuma, “Mandela’nın ailesi bu zor günlerinde halktan aldıkları destek karşısında en içten minnettarlıklarını dile getirdiler.” diye konuştu.

94 yaşındaki lider, 8 Aralık’ta akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi nedeniyle idari başkent Pretoria’da hastaneye kaldırılmıştı. Safra kesesinde taş olduğu anlaşılan Mandela’ya cerrahi mücadele yapıldı ve taşlar alındı. Mandela’nın ne zaman taburcu edileceği konusunda açıklama yapılmadı. Hayatını Güney Afrika'da beyazların üstünlüğünü esas alan ırkçı Apartheid rejimine karşı mücadeleye adayan Mandela 27 yıl hapis yattı. 1993’te Nobel Barış Ödülü alan ve 1994'te devlet başkanı seçilen Mandela, demokratik rejimin kurucusu sayılıyor.