Ak Parti Muş Milletvekili İşık'ın Açıklaması

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Alparslan 2 Barajı, Karasu Islahı ve sulama projeleri tamamlandıktan sonra Muş'un gerçek anlamda bir cazibe merkezi konumuna geleceğini bildirdi.

Milletvekili Faruk Işık ve AK Parti İl Başkanı Halis Saltık, kentte görev yapan medya mensupları ve partililerle bir araya geldi.

Yapılan çalışmalar ve yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Işık, tespit ettikleri eksikleri anında çözüme kavuşturma çabasında olduklarını söyledi.

Kentteki derslik eksiği olduğunu ve gidermek için çalıştıklarını kaydeden Işık, ''Kalıcı işlerin tamamı eğitimle başlar. Eğitim hamlesi başlatmazsanız, yatırımınız yoksa başarının sağlanması imkânsızdır. 4+4+4 eğitim sistemine geçilince özellikle derslik noktasında çok ciddi eksiğimiz oluştu. Daha önceden de derslik ihtiyacımız vardı, ama ihtiyaç daha fazla oldu. Hedefimiz derslik ve okullaşma noktasındaki eksiklikleri bir an evvel gidermek'' dedi.

Işık, Alparslan 1 Barajı'nın tamamlandığını, Alparslan 2 Barajı çalışmalarına başlandığını anlatarak, Muş Ovası'nın sulama projesinin de hazırlandığını kaydetti.

Işık, ''Bundan sonra yapmamız gereken bu ovayı en verimli şekilde kullanma kültürünü geliştirmektir. Alparslan 2 Barajı ile Muş Ovası'nın yüzde 80'i sulanabilecek duruma gelecektir. Şu anda devam eden Alparslan 2 Barajı, Karasu Islahı ve sulama projeleri tamamlandıktan sonra Muş gerçek anlamda bir cazibe merkezi konumuna gelecek'' dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök / Sıtkı Yıldız

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA