İhh İnsani Yardım Vakfı ve Sunduk El Deam Yardım Kuruluşu, Suriyeli 606 Yetim Çocuğa Nakdi Yardım Yaptı

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Libya'daki Sunduk El Deam Yardım Kuruluşu'nun, Suriyeli 606 yetim çocuğa nakdi yardım yaptığı bildirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de olayların başladığı günden beri Suriye halkının yanında yer alan İHH'nın uluslararası yardım kuruluşları ile yardım faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ettiği belirtildi.

İHH Hatay masası ekipleri tarafından tespit edilen Suriyeli 606 yetim çocuğa Libya'daki Sunduk El Deam Yardım Kuruluşu ile birlikte 50'şer dolarlık nakdi yardım yapıldığı, yetim çocuklardan 110'nun Antakya çevresinde, 496'sının da Suriye'nin çeşitli bölgelerinde bulunduğu vurgulandı.

İHH, açıklamasında ayrıca dünya genelinde 39 ülke ve bölgede 27 bin 354 yetimi, Suriye'de ise 263 yetimi sponsor aile sistemi ile aylık düzenli olarak desteklediğini bildirdi.

Öte yandan, İHH ve Sunduk El Deam Yardım Kuruluşu'nun Suriye'nin iç bölgelerine bin koli gıda malzemesi, 500 koli bebek malzemesi, 2 bin 350 battaniye, bin 750 şarjlı ışıldak, Hatay'da eğitim gören bin Suriyeli çocuğa kışlık çorap, eldiven ve Reyhanlı ilçesinde bulunan 3 sağlık merkezine toplam bin 500 dolarlık alışveriş kartı teslim ettiği kaydedildi.

Muhabir: Salim Taş / Ali Güreli

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA