Aydın Menderes İçin Mevlit Okutuldu

Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes için, vefatının birinci yıl dönümünde Eyüp Sultan Camii'nde mevlit okutuldu.

Aydın Menderes İçin Mevlit Okutuldu
Vatandaşların akın ettiği programda camiye gelenlere gül suyu ve gül lokumu ikram edildi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen mevlide, Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların akın ettiği programda camiye gelenlere gül suyu ve gül lokumu ikram edildi. Cami kapılarında kurulan stantlarda ise Aydın Menderes'in 'Babam ve ben' adlı kitabı satıldı. Menderes ailesinin ülke demokrasisine verdiği katkılar olduğunu ifade Bakan Bağış, “Adnan Menderes ailesinin bu ülkeye çok hizmetleri var. Bu ülkede demokrasisinin gelişmesinde çok büyük görevleri ve acıları oldu. Duamızı ettik, nur içinde yatsın! Sağlığında kendisi ile muhabbet etmiş ve çok şey öğrenmiştim. Bu ülkenin bu noktaya gelmesinde o ailenin çok emeğimi var. Kendisini rahmetle anıyoruz.” ifadelerini kullandı.Mevlit programına katılanlara teşekkür eden Ümran Menderes ise, “Aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde onu dualarla, mevlitlerle anıyoruz. Nur içinde yatsın. Kolay değil ama katlanmaktan başka çare de yok. Sevenleri, bizi yalnız bırakmadı onlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bu arada Aydın Menderes’in 'Ben ve Babam' adlı kitabının editörü Turgay Yavuz ise, “Adnan Menderes içinde bir mevlit yapılmıştı. Bu ikincisi de oğlu için yapılıyor. Bu halkımızın demokrasiye sahip çıkması, hukuk devletine sahip çıkmasıdır. Kendisine vefalı davranan insanlara sahip çıktığının göstergesidir.” ifadelerini kullandı.