Hollanda Parlamentosu Türkiye'ye Patriot Gönderilmesi Kabul Edildi

Hollanda Temsilciler Meclisi, Türkiye'ye 2 adet Patriot bataryası ile 400 kadar askerin gönderilmesini içeren hükümet tezkeresini dün gece onayladı.

Hollanda Parlamentosu Türkiye'ye Patriot Gönderilmesi Kabul Edildi
Tezkereye iktidardaki Liberal Parti (VVD) ve İşçi Partisi'nin (PvdA) yanı sıra muhalefetteki Demokratlar 66 (D66), Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Hıristiyan Birlik (CU), Yeşil Sol (GL) ve Reformcu Devlet Partisi (SGP) de destek verdi. Tezkereye tek karşı çıkan ise ırkçı Geert Wilders'in Özgürlükler Partisi ile Sosyalist Parti karşı çıktı.

SAVUNMA AMAÇLI KULLANILACAKHollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, tezkerenin kabulünün ardından destek veren muhalefet partilerine teşekkür etti. Bakan Timmermans Türkiye-Suriye sınırına konuşlandırılacak Patriot füze bataryalarının NATO müttefiki olan Türkiye'ye karşı muhtemel bir füze saldırısına karşı kullanılacağını söyledi.

Timmermans kararın NATO ülkelerinin ortak kararları çerçevesinde ele alınarak onaylandığını sözlerine ekledi.

HOLLANDA'NIN PATRİOTLARI 8 OCAK'TA YOLA ÇIKIYORPatriot füze bataryaları Hollanda'dan deniz yoluyla 8 Ocak'ta yola çıkacak. Sistemin Ocak ayı ortasında faaliyete geçeceği açıklandı. Türkiye'nin Suriye sınırında bir yıl kalacak olan batarya ve askerlerin bu ülkeye maliyei 42 milyon Euro olacak .