Marmaris - Fethiye Arasında Turizm Köprüsü Kuruldu

Fethiye'yi ziyaret eden Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral ve Belediye Başkanı Ali Cari özellikle turizm konularında iş birliği önerisinde bulundu.

Marmaris - Fethiye Arasında Turizm Köprüsü Kuruldu
Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral beraberinde Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar, Marmaris Jandarma Komutanı Yarbay Cafer Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengü, Liman Başkanı Burak Okçu, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Albay Levent Ateş, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanı Fatih Erkan, Emniyet Müdürü Namık Söylemez, TCSG 313 Bot Komutanı Yüzbaşı Oğuz Emre Çiçek öğle saatlerinde Fethiye’ye gelerek Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ardından Kaymakam Ekrem Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ve diğer ilgilileri ziyaret ettiler

Ziyarette konuşan Kaymakam Galip Saral, "İlçeler arası birlik ve beraberlik ve dialoglar için bu gezileri yapıyoruz. Muğla’da hepimizin huzur ve güvenliği için ortak bir güç oluşturmalıyız. Bu tür geziler de iş birliği çok önemli. Birbirimizin fikir ve görüşlerinden yararlanacağız ayrıca bu geziler birer moral gezisidir. Birbirimizi ve kentlerimizi yakından tanımak için bu geziyi düzenledik. Sıcak bir ilgi gördük. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’da 13 yıldır Fethiye Belediye Başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirterek ilk kez böyle bir protokol ziyareti oldu. Bu yaklaşımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Artık Fethiye, Muğla’nın en büyük ilçesi değil. 200 bin nüfustan 120 bin’e düştü. 71 köyden 20 köy ve 6 beldeye düştü. Eskiden turizm ve tarım vardı. Şimdi sadece turizm var. Marmaris gibi bizde turizm ilçesi olduk. Aslımız kara keçili Yörüklerindendir. İlçemizin ekonomisi Konya, Kayseri ve Denizli esnaflarındandır” dedi.

Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral’ın beraberinde Marmaris Belediye Başkanı Muhammet Ali Acar ve diğer ilgililerle Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ı ziyaretinde oldukça sıcak sohbetler yaşandı

Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral da, "İki ilçenin hemen her konuda dialoğunu Muğla için faydalı olacağını belirterek başta ekonomik konular olmak üzere huzur ve güvenliğin sağlanmasında da etkili olacaktır. Bu ziyaretleri karşılıklı olarak tüm ilçelerde sürdüreceğiz” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta ziyarete teşekkür ederek, iki ilçenin böylesine yakınlaşması huzur ve güven ile paydaşlarınında hizmet üretiminde faydalı olacaktır. Marmaris ile Fethiye arasında turizm köprüsü kurulmuştur” diye konuştu.

Kaynak: İHA