''evlilik Okulu Projesi'' Kapsamında Müftülük Görevlilerine Seminer Verildi

Şahinbey Belediyesi'nin yürüttüğü ''Evlilik Okulu'' kapsamında, İlçe Müftülüğünde görevli imam ve kız Kur'an kursu öğretmenlerine seminer verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Müftülüğü toplantı salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde düzenlenen seminere yaklaşık 300 kişi katıldı.

Seminerde, Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yardımcı Doç. Dr. Ramin Aliyev ''Aile İçi Etkili İletişim'' konulu konulu sunum yaptı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü hemşireleri Aliye Gündeş ve Halime Dağdeviren de ''anne sütünün önemi ve sağlık'' konularında bilgi verdi.

Seminerde ayrıca, Şahinbey Rehberlik ve Araştırma Müdürlüğü psikolog danışmanlarından Fatih Gökhan Onar ve Duran Yoruldu ''ailede empati'', İl Emniyet Müdürlüğünden İsmail Uskar ise ''ailede çocukların suça yönelmemesi için alınması gereken önlemler''i anlattı.

-Arpa fiyatının yükselmesi

Araban ilçesinde, hasat dönemi kilogramı 50 kuruş olan arpanın fiyatının 85 kuruşa yükseldiği bildirildi.

İlçede havyan yemi satıcılığı yapan Ali Doğan, yaptığı açıklamada, hasat döneminde kilosunu 50 kuruştan sattıkları arpanın kış mevsiminde 85 kuruşa yükseldiğini belirterek, fiyat artışının besicilerini mağdur ettiğini savundu.

Doğan, arpa fiyatlarının artmaya devam etmesi halinde ilçede besiciliğin biteceğini öne sürdü.

Besici Ahmet Karakuş ise artan arpa fiyatları nedeniyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği yapmakta zorlanacaklarını ifade etti.

Arpa fiyatlarının yüksekliğinin kendilerini düşündürdüğünü belirten Karakuş, ''Bu fiyata nasıl arpa alıp besicilik yapacağız bilemiyorum. Arabanlı besiciler olarak mağduruz'' diye konuştu.

Muhabir: Mahmut Bazlama - Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA