Tosyöv Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, Ocak Ayı İçerisinde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy'yi, Rus Ticaret Ateşesi İle Birlikte Afyonkarahisar'da Ağırlayacaklarını Bildirdi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı Afyonkarahisar Destekleme Derneği Başkanı İhsan Beşer, ocak ayı içerisinde Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy'yi, Rus Ticaret Ateşesi ile birlikte Afyonkarahisar'da ağırlayacaklarını bildirdi.

Beşer, yaptığı yazılı açıklamada, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçilerinden sonra Afyonkarahisar'da, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy'yi de ağırlamak için davet ettiklerini ve büyükelçinin daveti kabul ettiğini ifade etti.

Beşer, ocak ayı içerisinde Büyükelçi Ivanovskiy'nin, Rus Ticaret Ateşesi ile birlikte Afyonkarahisar'a geleceğini bildirdi.

Beşer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'yi ziyaret etmesinin ardından büyükelçinin Afyonkarahisar'a gelmesinin, devletler düzeyinde yapılan anlaşmaların yansıması bakımından önemli olacağını belirtti.

-''Mermer Müzesi' fikri destek buldu''-

Çin ziyaretinden sonra gündeme getirdiği ''Mermer Müzesi'' ve ''Dış Ticaret Ofisi'' fikrinin destek bulduğunu ifade eden Beşer, İscehisar ilçesinde, Afyonkarahisar'da çıkarılan tüm mermer çeşitlerinin yer aldığı bir ''Mermer Müzesi'' kurulması için çalışmalara başlandığını, yetkililerin bu konuda harekete geçtiğini kaydetti.

Dış Ticaret Ofisi konusunda da Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın olumlu yaklaştığını aktaran Beşer, ''Sayın Belediye Başkanımız, Dış Ticaret Ofisi'nin ilimiz için önemli katkılar sağlayacağını bildirdi. Böyle bir ofisin Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasında belediye ve ATSO ile TOSYÖV işbirliğinde kurulabileceğini vurguladı'' ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA