MÜSİAD Eski Genel Başkanı Bolat Açıklama Yaptı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği eski Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye'nin 10 yılda gelişmiş Batı ile arasındaki farkı büyük ölçüde kapattığını söyledi.

Bolu Dağı'ndaki bir tesiste düzenlenen ''MÜSİAD Düzce İstişare Toplantısı''nda konuşan Bolat, Türkiye'nin istikrarlı, kontrol altında ve ölçülü giden bir ekonomisi olduğunu anlattı.

''Ekonominin yüzde 50'si rakamlar ise yüzde 50'si psikolojidir'' diyen Bolat, beklentilerin kötü olması durumunda Allah'tan başka hiçbir gücün ekonominin daralmasını engelleyemeyeceğini savundu.

Beklentilerin iyi olmasının ekonomiyi hızla yükselteceğini savunan Bolat, ''O nedenle beklentilerimizi iyimser tutalım. Türkiye'nin 2013 ekonomisi daha iyi olacak. Orta vadeli mali program tahmini yüzde 4. İnşallah yüzde 4'ü de aşarız. Türkiye son 10 yılda, gelişmiş Batı ile arasındaki farkı büyük ölçüde kapadı'' diye konuştu.

-''Türk ekonomisi oldukça tutarlı ve iyi seyrediyor''-

MÜSİAD eski Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise Türk ekonomisinin oldukça tutarlı ve iyi seyrettiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yurt dışındaki konumunu artırması ve kendi içinde değişime gitmesi gerektiğine işaret eden Bolat, ''Neyi, nasıl yapacağımızı iyi tasarlamamız lazım. Eğer dünyadaki diğer ülkelerle rekabet haline girmişsek yurt dışındaki firmaların oyun tarzını iyi belirleyip, onların üzerinde satış yapabileceğimiz noktaya gelmemiz gerekiyor. Bu da değişik şekillerde ürün üretmekten, inovasyondan geçiyor'' şeklinde konuştu.

Vardan, teknolojide ve otomotiv sektöründe ileri seviyeyi yakaladığına dikkati çekerek, Türkiye'nin yerli otomobili olmaması nedeniyle ülkede satılan otomobillerin yüzde 70'inin ithal edildiğini anımsattı.

Otomobil ithalatıyla ilgili ciddi bir sorun bulunduğunu vurgulayan Vardan, ''O nedenle bizim mutlaka bunları da düşünebilmemiz, ülkemize birim maliyet olarak daha çok katkı sağlayabilecek alanları bulup keşfetmemiz gerekiyor. Bunun altında da teknoloji ve eğitim yatıyor. İş adamları mutlaka bu dönüşümün parçası olmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Toplantı, basına kapalı devam etti.

Muhabir: Onur Orhan

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA