Çevre Yoluna Park ve Yeşil Alan Kazandırılıyor

Malatya Belediyesi tarafından, çevre yolu Yeşiltepe girişi Telekom deposu ön tarafındaki yol genişletilerek, 5 metre yüksekliğinde 320 metre uzunluğunda betonarme perde duvar yapılıyor.

Çevre Yoluna Park ve Yeşil Alan Kazandırılıyor
Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Perde duvar bitirildikten sonra söz konusu alanda 18 bin metreküplük dolgu yapılacak. Yapılan çalışma sonucunda toplamda 4 bin metrekare park ve yeşil alan hemşehrilerimize kazandırılmış olacak. Çevre yolu özellikle yaya geçişleri, düzenli kaldırımları ve düzenli aydınlatmalarının olmamasından dolayı yeteri kadar kullanılamıyor. Alt geçitlerin yapılmasının ardından belediyece hazırlanan proje kapsamında Battalgazi Kavşağı'ndan İstasyon Kavşağı'na kadar olan bölümde alt yapı çalışmaları gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Telekom deposu önünde yapılan çalışmalarla birlikte çevre yolunda toplam 3 kilometre uzunluğunda perde duvar inşa ediliyor. Kot farkından dolayı 2-4 metreye kadar yüksekliklerde yapılan perde duvarlarla, yollar ve kaldırımların olduğu yerler genişletiliyor" denildi .
Kaynak: İHA