Akdağmadeni 3. Etap TOKİ’de Konutlarında Sayı 424’e Çıktı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine yapılacak olan 3. Etap TOKİ konutlarına gelen yoğun talepler üzerine konut sayısı 176’dan 424’e yükseltildi.

Akdağmadeni 3. Etap TOKİ’de Konutlarında Sayı 424’e Çıktı
Akdağmadeni İlçe Belediye Başkanı Suphi Daştan, Akdağmadeni ilçesine 3. Etap TOKİ konutları yapılması konusunda müracaatları bulunduğunu ve rakamın ilk etapta 176 olarak belirlendiğini belirterek, “Halkımızdan yoğun bir talep geldi ve 690 başvuru yapıldı. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ile görüştük, yapılan çalışmalar sonunda bu rakam 424’e çıkartıldı.” dedi.

3. Etap konutlarının 212 dairenin 2+1, 212’sinin ise 3+1 olacağını ifade eden Daştan, “Bu konutlarla birlikte ilçemizdeki TOKİ konut sayımız 712’ye ulaşmış olacaktır. Biz Akdağmadeni halkına ne söz verdiysek, gerek yerel hizmet, gerekse hükümet hizmeti olarak kat kat yerine getirdik. Akdağmadeni’ndeki 9 yıllık belediye başkanlığım döneminde Cumhuriyet tarihinden bu yana, en büyük hizmetleri almıştır.” diye konuştu.

TOKİ konutlarına başvurusuna bu kadar talep olmasının sebebini, ilçeye verilen önemin, ilçeye verilen değeri ve yaşanabilir bir ilçe olduğundan kaynaklandığını vurgulayan Başkan Daştan, “Yozgat’ın hiçbir İlçesinde 2. Etap TOKİ konutlarına talep çıkılmazken, bizim ilçemizde 3.Etap Toki yapımı için rekor başvuru aldık. Bu başvurulardaki yoğun talep bize onur ve güven veriyor. İlçemize yapılacak 424 TOKİ Konutunun yeni yapılacak 4 Yıllık Sağlık Meslek Yüksek Okuluna Gelecek Öğretmen Öğrencilerinde bu sayede konut sıkıntısı çekmeyecek. Bu konuda bize destek veren Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ’a ,AK Parti hükümetine ve TOKİ’ye teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA