Mehmet Genç'in Cenazesi, Giresun'un Görele İlçesinde Toprağa Verildi

Şile açıklarında batan yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve kayalıklara çarparak parçalanan tahlisiye botunun personeli Mehmet Genç'in cenazesi, memleketi Giresun'un Görele ilçesinde toprağa verildi.

Genç'in cenazesi İstanbul'dan kara yoluyla memleketi Görele ilçesine bağlı Şalaklı köyündeki baba ocağına getirildi.

Cenazenin getirilişi sırasında Genç'in ailesinin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Daha sonra Genç'in naaşı, Şalaklı Köyü Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenazenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Genç'in yeğeni Özkan Öztürk, Salı günü İstanbul'a döneceklerini ve olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Dayısı Genç'in izinli olduğu halde göreve çağrıldığını iddia eden Öztürk, şunları söyledi:

''Dayım olayın olduğu gün izinliydi ve o günü ailesiyle geçirecekti. Yoğun telefon baskılarına dayanamayıp, ailesiyle helalleşip ve abdestini alıp göreve gitmiştir ve bu talihsiz olay meydana gelmiştir. 11 gündür kıyı emniyetinden, çalıştığı müsteşarlıktan, yetkililerden ailesini ne ziyaret eden oldu, ne de telefon açıp taziyede bulunan oldu. Dayımların hangi baskıyla denize çıktıklarını görenler ve şahitler var. İstanbul'a döndüğümüzde konuyla ilgili olarak bütün yasal haklarımızı kullanacağız.''

Genç'in cenaze törenine, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Giresun İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel ve vatandaşlar katıldı.

Cenazeye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da çelenk gönderdi.

Muhabir: Kamil Yılmaz / Veysel Kara / Dilek Sezen

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
Kaynak: AA