Sırrı Süreyya ile Bakan Şahin arasında Vali kavgası

TBMM Genel Kurulu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi görüşmeleri devam ediyor. BDP adına söz alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 'BDP siyaset yapmıyor' eleştirilerine tepki gösterdi.

Sırrı Süreyya ile Bakan Şahin arasında Vali kavgası
BDP'li bir vekilin polisten gaz yemesinin artık doğal geldiğini ileri süren Önder, 'Bir BDP'li vekil gaz yemeden seçmenine bir tek gaz yedirmez, kenara çekilmez, onun meydana gelmemesi için her şeyi yapar ama o gaz yenilecekse en önce o yer. Siyaset böyle yapılır ' diye konuştu.

'BÖLGEDE AĞZINDAN YELLENEN VALİLERİNİZ, YÖNETİCİLERİNİZ KOL GEZERKEN... '

Kürtlerin özgür bir hayat sürdüğünü çünkü sistemin bir adım daha dışına çıktıklarını söyleyen Önder, 'Sistemin dışına çıkana zulüm kâr etmez. Dibin dibinin dibi, Kürt'ün en yoksulu bu harekete sürekli can suyu veriyor. Çünkü siz kardeşlik derken, bölgede ağzından yellenen valileriniz, yöneticileriniz kol gezerken...'OHAL kalkmış' diyorsunuz, 'BDP siyaset yapmıyor' diyorsunuz, peki el insaf, size düşer bunun altını aramak. Bakanlık burada, yetkilileri burada, Diyarbakır'da, İstanbul'da seçildiğimiz günden bugüne izinsiz, ki izin almak bile saçma, bir tek toplantı yapamadık, bir tek basın açıklaması yapamadık. Bu mu 'BDP siyaset yapamıyor'. 'Şiddetle arasına mesafe koyacak'mış; bununla mı koyacak? Siz siyasete alan açmazsanız, bu alan bir polisin zırhı ya da bir TOMA'nın süpürgesi mesafesinde olursa Kürt'ten neyi bekliyorsunuz, BDP'den neyi bekliyorsunuz? Bir tek şunu murat ediyorsunuz; 'dokunulmazlıkla, hapisle korkuturuz' diyorsunuz. Bitmedi KCK operasyonu, çünkü BDP'ye oy veren bütün Kürtler bitmeden de biteceği yok ' diye konuştu.
Kaynak: AA