Kaynarca Güreş Spor Kulubü'ne Bağlı 25 Sporcu Halk Eğitim Merkezi'nin Açtığı Güreş Kursu, 20 Metrekarelik Salonda Yapılıyor.

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde Kaynarca Güreş Spor Kulubü'ne bağlı 25 sporcu, Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı güreş kursundaki idmanlar, merkezin bodrum katındaki 20 metrekarelik salonda yapılıyor.

İlçede bulunan Spor Salonu'nun ısıtma sisteminin çalışmaması üzerine çareyi merkezin bodrumunda antrenman yapmakta bulan Kaynarca Spor Kulübü Güreş Şube Başkanı Nurdoğan Demirhan, güreşçilerin bu şartlara rağmen gittikleri müsabakalardan madalya getirmeyi başardığını ifade etti.

Belediye'nin güreşçilere yönelik salon hazırlığı yaptığını ancak gecikme olduğu için küçük bodrum katında idman yaptıklarını belirten Demirhan, ''Güreşçilerimizin güreş sevgisi zor koşulda çalışmamıza engel değil'' diye konuştu.

Antrenör Aziz Veli Yıldırım ise çocukların kötü alışkanlıklar edinmemeleri amacıyla spor alanları oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Çocuklarımız güreş yapmaya çok istekliler ama tesis anlamında çok eksik var. Kapalı Spor Salonunun ısıtma sistemleri çalışmadığı için orada çalışamıyoruz. 11 - 13 ve 14 -15 yaş grubunda Salı ve Perşembe akşamları çalışma yaparak yetişmelerini hedefliyoruz. Kaynarca şampiyon güreşçiler dahi çıkarttı. Ailelerde güreşi ve çocuklarını destekliyor. Ancak sponsor olacak işyerleri arıyoruz. Kursumuz 8 ay sürecek. Salonun güreşe uygun hale gelmesi durumunda bu çocukların arasından şampiyon çıkmaması için neden yok.''

Muhabir: Sedat Balta - Enes Duran

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA