Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Evrensel Düşünen Bir Sendika Olduklarını Söyledi

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Hak-Sen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, kendilerinin evrensel düşünen ve siyasetten uzak bir sendika olduklarını belirtti.

Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi, Evrensel Düşünen Bir Sendika Olduklarını Söyledi
Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi ve beraberinde Eğitim Hak-Sen Genel Başkanı Hayri Gökçek, Eğitim Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Işık, Hak-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Mahmut Yaman ve Büro Hak-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Karakoç, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ayhan Çivi, kendilerinin siyasi bir çizgi üzerinde olmadıklarını, fakat diğer sendikaların da bir siyasi çizgisinin olduğunu vurgulamak istemediğini belirterek, kendilerinin evrensel düşünceyle yola çıktığını kaydetti

Kendilerini diğer sendikalardan ayıran iki özellik olduğunun altını çizen Çivi, "Sendikacılıkta reaktif anlayış ve proaktif anlayış vardır. Reaktif anlayışın bir problemle karşılaşınca düzeltilmesi; proaktif anlayışın da önleyici özelliği vardır. Türkiye’de bir şeyler yapılırken sendika olarak buna katkı sağlanmalıdır. Biz bu şekilde yapıyoruz. Bir şeyler olduktan sonra eleştirmek doğru değildir. Kamu adına görev alma gibi bir niyetimiz yok. Biz kamudaki yöneticilerin karar alma aşamasında doğru karar almasını amaçlıyoruz" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, Hak-Sen'e başarılar dileyerek, sendikacılığın önemine işaret etti. Hak-Sen Genel Başkanı Ayhan Çivi ve beraberindekiler, Vali Demirtaş'ı ziyaretin ardından, Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Özkan'ı da ziyaret etti .
Kaynak: İHA