Ağrı Valisi Tekinarslan’dan Basın Mensuplarına Sitem

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "Kar yağdı, Ağrı'da hayat durdu" şeklindeki haberlerle ilgili sitemde bulunarak, "Kar dünyanın neresinde yağarsa yağsın birkaç gün zorluk olur.

Ağrı Valisi Tekinarslan’dan Basın Mensuplarına Sitem
Biz ortalama 2 bin metre rakımlı bir coğrafyada yaşıyoruz. Basın mensubu arkadaşlarımız tabloyu olduğu gibi yansıtsınlar. Kar yağdı diye Ağrı’da hayat durmuyor" dedi.

Diyadin ilçesini ziyaret eden ve il ve ilçe kurum müdürleri ile bir toplantı yapan Vali Tekinarslan, ilçenin genel problemlerini, genel ihtiyaçlarını birlikte ele alacaklarını belirtti.

Toplantıda, Ağrı’da kışla ilgili şu ana kadar kayda değer bir problemin yaşanmadığını kaydeden Tekinarslan, “Bu sene kış mevsimi de biraz geç geldi. Bir ay kadar bir avantajımız var. Ben başta da şunu izah edeyim sizlere. Şimdi kar doğal olarak buraya yağar. Yani burada şaşılacak, kaygılanacak, olağanüstü bir şey de yok. Yaklaşık 2 bin metre ortalama rakımlı bir coğrafyada yaşıyoruz biz. Mesele, karın yağıp yolu kapaması değildir aslında. Doğal bir durumdur. Burada bizim düşünmemiz gereken husus, bence esasen buna karşı bizim idare olarak gösterdiğimiz refleksin zamanı, yerindeliği, kabiliyetidir. Ne kadar kısa zamanda biz buna müdahale edebiliyoruz, hangi önceliklerle ne kadar kısa zamanda müdahale edebiliyoruz. Yol kapanması başta olmak üzere doğal sıkıntılarla mücadele kabiliyetimiz önemlidir” diye konuştu.

Burada yapılan icraatları, hizmetleri değerlendirip daha da geliştirme arzusunda olduklarını ifade eden Vali Tekinarslan, basın mensuplarına sitemde bulunarak bölgede yaşanan olayların abartılı bir şekilde yansıtıldığını söyledi.

Vali Tekinarslan şöyle devam etti: “Biraz abartılı şekilde bunlar yansıtılabiliyor zaman zaman. İşte basın mensubu arkadaşlarımıza da bu konuda uyarı yapmış olayım ben. Yani Doğu'da, Güneydoğu'da olan her kötü olay 10 kat abartılı gösteriliyor. Bazı yazar-çizer arkadaşlarımız, iyi olan olayları da bazen çoğu da görmezden geliyor. Hayatın doğasında bu yoktur aslında. İyiyi olduğu gibi bütün yönleriyle, güzeli, doğruyu, doğru yapılanı bütün yönleriyle, olumsuz olanı da bütün yönleriyle ortaya koymamız lazım ki insanlarımız kendi akıl kapasiteleri çerçevesinde muhakemesini yapsın ve tabloyu ona göre değerlendirsin. Şimdi burada, 'Kar yolları kapattı, Türkiye’yi esir aldı, Doğu'da hayat bitti' gibi haber yapmanın nasıl bir faydası oluyor burada yaşayanlara veya batıda yaşayanlara, ben merak ediyorum açıkçası. Halbuki bizler yüzlerce, binlerce yıldır burada yaşıyoruz. Bu kar da yüzlerce binlerce yıldır yağıyor.” Basın mensuplarından tabloyu olduğu gibi yansıtmalarını isteyen Tekinarslan, “Son yıllarda karla mücadele, iklim şartlarının zorluklarıyla mücadele, doğal zorluklarla mücadele kapasitemiz Son derece yükseldi. 4-5 ay yolu açılmayan bırakın köyü, ilçe yolları zamanında şimdi 4-5 saat açılmadığı zaman, 'Ya niye yolumuzun açılması gecikti?' deniliyor. Çok şükür ama bunu daha da artırmaya çalışıyoruz. Dolaysıyla burada basına bir çift laf söylemek istiyorum. Onlar da tabloyu olduğu gibi yansıtsınlar lütfen. İnsanlarımızın moralini gereksiz yere bozmasınlar. Gereksiz karamsarlık havası oluşturmasınlar. Bizim dün itibarıyla 52 köyümüzün yolu kapalıydı. 61 tane aracımızla biz burada kar mücadelesi yapıyoruz. Bugün itibarıyla 39 köyümüzün yolu kapalı. Sonuçta kış mevsimi, dünyanın neresinde yağarsa yağsın birkaç gün zorluk çıkarır. Diğer konularda da yaptığımız hizmetlerin hepsini biz tamamını dört başı mahmur yaptık, her meseleyi çözdük bitirdik, diyemeyiz. Elbette pek çok ihtiyaç duyduğumuz konu var. Eğitim, sağlık, elektrikle ilgili iyi niyetimiz, çabamız, müşterek çalışmamız var. Dolaysıyla bunlarda da geçen seneden bu sene daha iyiyse seneye bu seneden daha iyi olacaktır kesinlikle. Buna pozitif, iyimser bir yaklaşımla bakarsak daha iyi olur. Yaşantımız daha da huzurlu geçer diye düşünüyorum. Kar yağdı diye Ağrı’da hayat durmuyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA