Bitlis ve Bolu Arasında “Doğu Batı Kardeşlik Köprüsü” Projesi

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti ile Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan 'Doğu Batı Kardeşlik Köprüsü Projesi' kapsamında Bolu'dan gelen bir heyet, Hizan ilçesini ziyaret etti.

Bitlis ve Bolu Arasında “Doğu Batı Kardeşlik Köprüsü” Projesi
Cemiyetler tarafından başlatılan proje kapsamında, ilişkilerin diğer sivil toplum örgütleri tarafından geliştirilerek devam ettirilmesinin sağlanması amacıyla, her iki kentin belediye başkanlarının da kurum olarak yer aldığı bir protokol imzaladı. Bu kapsamda, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Eşi Güler Yılmaz, Bolu Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rujhat Avşar ile Bolu Belediyesinde çalışan 20 kişilik bir grup Hizan’ın ziyaret etti.

Konuk heyet, Hizan’da ev sahipliği yapan Hizan Ziraat Odası Başkanı Erkan Durmaz eşliğinde Hizan Kaymakamı Hayrettin Baskın’ı ve Hizan Belediye Başkanı Arif Taylan'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaret esnasında ilçe hakkında bilgiler edindi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Hizan Ziraat Odası Başkanı Erkan Durmaz'a Bolu Belediyesi plaketini hediye etti

Hizan Kültür Merkezi konferans salonunda devam eden programda konuşan Hizan Ziraat Odası Başkanı Erkan Durmaz, 2010 yılında başlatılan projenin 6. etabında Bolu'dan gelen konukları Hizan’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirtti

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rujhat Avşar ise, görevi üstlendikten sonra Doğu ve Batı arasındaki ön yargıların sonlandırılması için bir şeyler yapılmasını düşünerek bir proje geliştirmeyi hedefine koyduğunu anlattı. Avşar "Bu fikrimi açtığım Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ndeki arkadaşlarım ile beraber Doğu-Batı Kardeşlik Köprüsü Projesini tasarladık ve bugüne kadar geldik. Projeyi dile getirdiğimizde bize ön yargı ile bakanlar oldu. Ama bugün o ön yargılar yıkıldı ve sonuca ulaştık. Biz bir köprü olduk ve iki kentin sivil toplum kuruluşlarını birbirleriyle buluşturup kaynaşmalarına vesile olduk" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında, Doğu-Batı arasındaki ön yargıların ortadan kaldırılmasının gereğine değindi.

Program, Bolu Belediyesi çalışanlarından oluşan 20 kişilik halk dansları ekibi ile Hizan folklor ekibinin gösterisiyle son buldu .
Kaynak: İHA